Knjiga – The Fly Tier's Benchside Reference to Techniques and Dressing Styles

Knjiga – The Fly Tier's Benchside Reference to Techniques and Dressing Styles

knjiga-the-fly-naslovnaISBN: 1571881263, cijena $100.00
Cijena svakako nije mala, ali ovo djelo od Lesson-a i Schollmeyer-a je nešto kako bi mi to nazvali “biblija” za sve vezače mušica.
Majstorsko djelo sa preko 3.000 kolor fotografija i preko 400.000 riječi opisujući i pokazujući korak po korak stotine i stotine tehnika za vezivanje mušica.

Ova knjiga je pisana za majstore, ali i za početnike i svako će doći na svoje. Neko će uzalud tražiti recept za pravljenje pojedinih mušica. Nema ih! Ali je skoro svaka tehnika objašnjena i pojašnjena u tančine. Počev od pravilnog namotavanja konca na udicu pa do speciajlnih tehnika kao npr. što su tehnika “heklanja” na udicama.

knjiga-the-fly

Želite li znati kako vezati neku vrstu krila, u poglavlju “Wings” teško da nećete naći upravo tu vrstu i naravno tehniku upotrebe.
Knjiga se može naručiti preko web-a, a urađena je na engleskom, međutim ilustracije su jako dobre tako da i nepoznavanje engleskog vas neće spriječiti u shvatanju pojedinih tehnika. Toplo je preporučujem.

priredio: Tomislav Rebac

The Fly Tyer's Benchside Reference by Leeson and SchollmeyerWithout a doubt, this is the best book ever made for fly tying. It is a dictionary style reference of all techniques to make flies. Benchside Reference contains info on such things as thread control, wing placement and dubbing styles. Contains over 3,000 photots, all in color. Text is aranged by different techniques and contains no actual patterns.

Loading