Knapek udice i materijali

Knapek udice i materijali

Novi online distributer materijala – Knapek

Povremeni saradnik iz Češke republike, Jindrich Knapek, koji proizvodi nadaleko poznate udice (posebno su poznate barbless udice za C&R pristup ribolovu) ima sada i ponudu drugog materijala za izradu muha i strimera.

Pored ovoga ima ponudu i druge opreme za mušičarenje.

Možete pogledati OVDJE

Stvarne veličine Knapek udica:

http://www.knapek-hooks.com/App_Data/RealSizeOfHooks.pdf

——-

Zašto barbless?

Odgovor za natjecatelja u Flyfishing je jednostavan: Zbog natjecateljskih pravila koja uključuju umjetne muhe na barbless kukicama – udicama. No, trend u ribolovu s umjetnim mušicama na barbless kukama se već sve više očituje u mušičarenju danas. Postoje sumnje da su razlozi praktični, kao i etički.

Postavljanje u riblju čeljust je mnogo lakše, jer je otpor zavoja prema tkivu manji i penetracija se eliminira. Rezultat je izvanredan smanjenje spadanja ribe odmah nakon kačenja. Umjetne muhe pravljene na barbless kukama smanjuju broj ozlijeđene ribe, jer je moguće izvaditi mušicu lako, čak i bez uzimanja ribe iz vode. To je osobito cijenjeno kod mušičara koji se ophode prema načelu “ulovi i pusti”.

Prigovor da je riba često spada je kontroverzna. Iznad svega, to je mušičareva vještina i posebna konstrukcija Knapek kuka, što minimizira ovu mogućnost. Preporuka!

Loading

1 Comment on “Knapek udice i materijali

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*