Klen iz Bloškog jezera

Klen iz Bloškog jezera

Dana 16.3.2024. posjetio sam Bloško jezero smješteno u Sloveniji. Samo jezero nije velike površine, pa se riba jasno vidi uz rub ili po sredini jezera. Uglavnom su to klenovi ili manje crvenperke dok šarana nije bilo, vjerojatno zbog još uvijek hladnog vremena.

Kad sam došao na jezero bio sam očaran kako je sve uredno uređeno oko jezera i sama izrezbarena dekoracija kao recimo “medvjedi na vodi” do svega ostaloga.

Riba je bila uglavnom aktivna ujutro to prvenstveno mislim na klenove, jer su bili na površini i ljeno se kretali desetak metara od obale na intervale čak i bliže. Bilo je teško mahati, jer je iza mene bila šuma pa sam morao mušicu rolati i biti jako precizan i napraviti tihi zabačaj da ne preplašim klenove.

Nije sve išlo tako glatko jer su bili jako oprezni pa sam na početku jedva uspio dobiti dva slaba griza baš velikih +55cm klenova. Nešto kasnije došla je nova grupa klenova max. 50cm i uspijem bacit najvećem koji je uzeo mušicu i upisujem prvu ribu u novoj sezoni.

https://www.instagram.com/reel/C4lTJDotj94/

Iznenadila me je sva ta situacija, jer sam prvenstveno išao lovit šarane, pa sam uzeo dvije mušice za klena koje koristim ljeti, jer nisam znao kojih sve vrsta ima unutra.

Vidio sam i par štuka u mrijestu koje su mi pobjegle taman kad sam vadio mobitel.

Šta reći nego prava mala oaza.

Dario Janeš

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*