Kalifornijska pastrmka – Ognjen Tasić

Kalifornijska pastrmka – Ognjen Tasić

kalifa-ognjen-tasicOgnjen Tasić, Nemačka, Kalifornijska pastrmka dužine 83cm, reka Deutsche Traun, Nemačka. Vreme ulova 26.09.2009.

Pribor: štap Sage klasa 3, dužine 9,6 feet, mašinica Waterworks ULA F2 i šnjura Performance Taper, sa predvezom 0,18mm.

Mušica: fazanov rep na udici #16.

Riba je vraćena, C&R.

Izjava gospodina Ognjena Tasića:

“Ribu sam uhvatio u Deutsche Traun (Njemačka) dana 26.09.2009 sa štapom Sage klasom 3, dužine 9,6 Feet,kombiniran sa mašinicom Waterworks ULA F2 i sa šnjurom Performance Taper, sa predvezom 0,18mm. Riba je imala tačno 83cm i neki procjenjeni 8 do 10kg. Nakon par fotki riba je puštena u svoj elemenat. Radi se o kalifornijskoj pastrmci, koja se u mladom stadijumu poribljava, a jedan dio se čak i mrijesti, tako da su uhvaćene ribe prirodnog rasta.”

Opis ulova

Dok sam kroz vodu manje više hodao, naišao sam na dio rijeke koji je bio prilično valovit i nekih 70cm dubok. Vidio sam dvije ribe, ali nije bilo moguće procijenut veličinu. Tako da sam sa distance od nekih petnaestak metara, prezentirao nimfu Fazanov rep u veličini šesnajske. Nakon par zabačaja, uspio sam tako da prezentiram mušicu, da joj nije mogla odoliti. Šta se onda zbivalo ne može se riječima opisati, nego se mora doživjeti. Riba je sa takvom snagom počela uzvodno da bježi, prateći sa iskakanjem do nekih pola metra iznad vode. Nakon nekih 30 metara je stala, i okrenula nizvodno sa još brutalnijim bijegom uprkos totalno zatvorenoj kočnici. Sad je nastala trka kroz vodu. Nisam do tada znao kako se može tako brzo trčati sa punom opremom na sebi. Poslije nekih dvadesetak minuta nadmudrivanja i uz pomoć prijatelja Elvisa Čauševića i Tonija Pravdića uspio sam ribu da privučem u plićak, gdje nije imala mogućnost za dalji bijeg. Tu smo napravili par fotki i ribu pustili u vodu. A, ulov odnosno dril koji sam imao, ne može opisati riječima nego se mora doživiti. Svi koji su uhvatili ovolike ribe i veće znaju o čemu pričam.

S poštovanjem Ognjen Tasić.”

Loading

1 Comment on “Kalifornijska pastrmka – Ognjen Tasić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*