Kalifornijska pastrmka iz Ljuboviđe

Kalifornijska pastrmka iz Ljuboviđe

Poslije nešto lošijeg vremena početkom avgusta 2021. odlučio sam da nimfarim na mojoj omiljenoj rijeci na kojoj sam napravio prve korake u ribolovu.

Rijeka Ljuboviđa je mala planinska rijeka i lijeva pritoka Lima. Takođe u Ljuboviđu se uliva rijeka Bistrica koja izvire ispod planine Bjelasice i daje Ljuboviđi dodatnu svježinu i čistoću. Po veoma malom vodostaju sam se odlučio za sitne nimfice veličine 16 i 18.

Ljuboviđa
Ušće Bistrice u Ljuboviđu

Na samom početku ribolova sam već imao lijepu kalifu (kalifornijsku pastrmku) od oko 40cm. Nastavio sam dalje i na samom završetku ribolova pozivam telefonom mog mlađeg brata da dođe po mene autom da idem kući, jer sam planirao završetak ribolova za taj dan.

Arso u akciji

Nakon nekoliko minuta na ušću Bistrice u Ljuboviđu plasiram nimfu na samom sastavu rijeka i dobijam jak udarac. Dajem kontru i priča počinje! Jako trzanje i odvlačenje strune dalo mi je do znanja da se radi o većoj ribi. Nakon 10-tak minuta borbe dolazi moj brat. Kada je vidio da se mnogo borim sa njom prišao je do vode i uživao je gledajući borbu. Jedno 5-6 puta dovlačim ribu do obale i pokušavam da je prihvatim, ali neuspješno. Nakon 15 tak minuta borbe gazim u vodu dublje i hvatam meredovom kalifu od 53cm.

Tipet stroft GTM 0.10mm je odlično izdržao sve napore. Štap Wychwood Drift 3 od 11ft je takođe još jednom pokazao da može da se bori sa jakim ribama.

Kalifornijska pastrmka 53cm Ljuboviđa

Dnevna dozvola na rijeci Ljuboviđi je 15 eura

Do sledećeg viđenja i bistro

Arso Jeremić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*