Kako organizovati svoje kutije sa imitacijama?

Kako organizovati svoje kutije sa imitacijama?

Onaj ko ima samo jednu kutiju u kojoj drži imitacije koje koristi tokom mušičarenja nema ovaj problem!

Veći je broj nas koji imamo više kutija i u njima veliki broj imitacija. One se razlikuju po periodu (sezoni) kada se koriste i kada daju najbolje rezultate. Razlikuju se po boji, obliku, težini, vrsti, veličini, vrsti materijala od kojeg su napravljene, po vrsti ribe koje nameravamo prevariti na te imitacije, reci ili vodi na kojoj mislite loviti, dobu dana, po tome da li su suve, imitacije jednodnevki, kedisi, kamenjarke, mravi, ose, policelonke, emerdžeri, buzeri, mokre, losos muhe, nimfe, larve, pupe, jajašca, mopovi, crvi (worms) ili strimeri, zonkeri, klauzeri, poperi, … Tako bi mogli u nedogled nabrajati.

Opšte ludilo od oblika, veličina, boja, vrsta, pa ako bi sve poneli na vodu nekima bi trebale putne torbe ili veliki rančevi.

Dobro razmislite o organizaciji svojih kutija sa imitacijama koje nosite na vodu!

Zbog toga je veoma bitno da svoje kutije u kojima držite imitacije organizujete na neki od načina koji će vama najviše prijati, tako da uvek znate gde je šta i kako doći do imitacije koja vam u tom trenutku treba. Teško ili …? Drugar obavezno na kraju sezone da drugom drugaru da mu sredi kutije i iz više njih premesti sve što mu treba u jednu!

Postoji tu neko pravilo da ako par godina niste koristili neku imitaciju na vodi koju često posećujete poklonite je ili ostavite kod kuće i ne nosite je na vodu!

Interesantnih tekstova na tu temu možete naći na internetu.

Neke moje kutije, u kojima je poređano onako kako meni odgovara. Generalno imam posebnu kutiju za strimere i dve/tri za nimfe i nekoliko za suve u raznim periodima godine.

Ima nekoliko galerina na Portalu Mušičar pod naslovom Zavirimo u kutije mušičara

Priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*