Jutarnje mušičarenje pastrmke na reci Treska

Jutarnje mušičarenje pastrmke na reci Treska

Dobar dan Ivane, kao i uvek preferiram pecanje ranu ujutru u samu zoru oko 5 sati (petipo). Uživam da sam sam u prirodi i da pecam. Vreme je bilo sveže i oblačno. Spremio sam se i spustio na reku Tresku, kanjon Matka.
Počela je kako da kažem ludorija na početku. Na jednom delu revira nisam ima udarca i prebacio sam se kod mosta. Tu je sledila odmah akcija posle drugog zabačaja. Još jedna seriozna riba i dobra borba. Sledeća je došla na treći zabačaj. Lepa borba i dobra riba. Naredna je otišla. Kažem sebi idemo dalje doći će one opet.

Prebacim se bukvalno ispod samog mosta, jer tu je vir dubok možda 3m. Stavljam fazana 16# 4mm tungsten i zabacim. Počeo je štap da vibrira i dajem kontru i kažem sebi, ova riba je mala i kako držim štapa i konac on ide direktno prema meni. U tom momentu izbacuje mi se ogromna tamnija pastrmka. Imao sam je na štapu bukvalno sa nimfom u ustima. Jurila je malu ribicu i prošla je pored moje noge i udarila se u stub bukvalno. Čudio sam se šta se dešava sa ribom. Brzo izvadio meredov taman da je izvadim, pobeže mi. Bio sam malo nervozan, a i uzbuđen.

Interesantna je ova tamnog tela

Posle toga imao sam puno ulova i lepe ribe i na kraju pred odlazak kući zabacim u jedan vir, riba uze moju nimfu od prve, pa je bilo dobro zamaranje. Imao sam lepu potočaru na sistemu za kraj pecanja. Ona je uzela malu nimfu na 18#. Slika u Uvodu teksta.

Evo ti dio slika od jučerašnjeg dana, koji ima da pamtim

Kolaž nekih ulova

Pozdrav Ivane

Ertan Ibraim Redžepagić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*