Jubilej 55 godina ribarenja – Ahmet Hodžić

Jubilej 55 godina ribarenja – Ahmet Hodžić

Jubilej 55 godina ribarenja – Ahmet Hodžić

Ivane mi smo se upoznali prošle godine na svjetskom prvenstvu u mušičarenju koje je održano u BiH. Sreli smo se na stazi uz Vrbas u Donjem Vakufu i lijepo popričali. Poslaću vam neke slike i napisati moj put ribarenja i moje uspjehe – slavim jubilej 55 godina ribarenja.

Ušao sam u istoriju kao prvi prvak BiH u mušičarenju.

Prvi prvak BiH u mušičarenju iz 2001 godine

Član sam ekipe osvajača kupa BiH pre rata devedesetih. Bio sam 5 puta u reprezentaciji BiH u bacačkom petoboju i osvajač 3. mjesta na prvenstvu Jugoslavije u petoboju u Bezdanu, Srbija.

slika sa takmičenja 1965 g

Imam oko 200 medalja i diploma sa raznih takmičenja, zahvalnice saveza. Ribarski sudija sam od 1974 g. sa položenim ispitom i uspješno sam se bavio dok sam bio mlađi
Bio sam trener u mlađim kategorijama (kadeti i juniori) i uspjeo sam sa djecom napraviti 5 državnih prvaka. Osvojili smo preko 50 medalja sa državnih prvenstava BiH.

Na izboru sportiste općine D.Vakufa dobio sam plaketu Veteran sporta D.Vakufa, 2014 godine

Ime mi je Ahmet Hodžić rođen sam 22.5.1950 g. Sada sam u penziji i živim u D. Vakufu, BiH. Pecam od svoje desete/jedanaeste godine i slavim 55 godina ribarenja (tako se kod nas veli)
U D. Vakufu se u moje vrijeme lovilo samo na mahač na rijeci Vrbas i pritokama. Ispočetka lovio sam na štap od liske (lijeska), zatim trstiku ili bambus, pa tek poslije fiberglas štap. Sada i ja imam karbonski. Lov na nadvodnu muhu volim, a pecam i na nimfu. Kad sam bio mali najviše sam naučio od Muriza Ferhadbegovića. On me je učio praviti muhe 1960 g.
Do sada sam imao uspjeha u ribolovu – imam mladicu od 13,5kg, potočnu pastrmka od 4kg, lipenove sam lovio i preko 60cm, …

Sa internacionalnim sudijom Marcel Kučinski u D.Vakufu

List Mušičar mi je drag i s njim sam u toku sa mušičarenjem, jer to najviše volim. Hvala!

 

Bistro
Ahmet

Loading

2 Comments on “Jubilej 55 godina ribarenja – Ahmet Hodžić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*