JPK na Gackoj 2017.

JPK na Gackoj 2017.
Plakat na bini

JPK na Gackoj 2017.

Evo javljam se sa Gacke gde sam stigao pre dva dana. Susret prijatelja koji se dugo nisu videli i puno pozitivne energije na jednom mestu. Dočekao nas je domaćin Zlatimir Kostelić s drugarima iz organizacionog odbora na čelu sa Zdravkom Pršom iz Otočca.

Lepo vreme nas dočeka i neki od dugara koji su stigli pre mene su bili tu u hotelu “Gacka” u Ličkom Liješću. Još su se neke sitice doterivale. Posebno sam se obradovao prijatelju Sejdi (Sead Halalkić iz Švedske) i Bobanu Subariću iz Švajcarske. Lepo smo se podružili i ručali zajedno Sejdo i ja na izvoru Gacke. Posle smo uz poneko pićence dočekivali prijatelje iz mušičarskih klubova širom ExYu (BiH, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Srbije i domaćina Hrvatske) i Slovačke. Stiglo je ukupno 18 ekipa po tri člana s vođama ekipa i tehničkim osobljem.

Susret prijatelja Boban, Ivan i Sejdo

Zvanično takmičara 56 i s vođama ekipa još 30-ak ljudi te sudije i organizatori još toliko. Ukupno je sudionika oko 200-ak. Lep skup.

U petak je bio zvanični trening van staz i sektora A, B i C koja je duga oko 6km. Svaki takmičar ima svojih 100m u kojem lovi tri sata. Riba se ostavlja u čuvarke koje kasnije mere sudija merač, sektorski sudija uz prisustvo takmičara i drugog takmičara sa susednog mesta. Sve to nadzire supervizor. Domaći takmičari imaju još i dodatne suce.

Zvanični trening na Gackoj

Posle treninga je bio sastanak kapitena, gde su se konačno sve dogovorili kapiteni sa organizatorima, vezano za takmičenje, pa je izvršeno žrebanje i  i podeljene mreže.

Oko 16.00 smo otišli u Otočac gde je bilo svečano otvaranje Jadransko Podunavski kup (JPK). Lep program uz učešće domaćina.

Ekipe učesnice s mažoretkinjama koje su držale zastave zemlja odakle su došli klubovi

Danas je startovalo takmičenje od 09.00 po sektorima i oko podneva završava. Očekujemo prve rezultate popodne. Druga sesija startuje od 17.00 do 20.00.

Direktor takmičenja JPK Gacka Zlatimir Kostelić
Direktor Gacka doo Tajana Brajković
JPK je proglasio otvorenim predsednik Asocijacije Đorđe Klepić

Urednik Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*