JERŠE Generalni sekretar FIPS

JERŠE Generalni sekretar FIPS

jersheNOVOST: Borut JERŠE Generalni sekretar FIPS-MOUCHE Federacije

Na Kongresu CIPS-e i njenih asocijacija u Drezdenu Njemačka za Generalnog sekretara FIPS- MOUCHE federacije izabran gosp. BORUT JERŠE predstavnik Slovenije. Ujedno je Slovenija 2012. godine dobila organizaciju Svjetskog prvenstva u mušičarenju.

Borut je dugogodišnji sportski prijatelj našeg Saveza i zato mu od srca čestitamo. Hvala na pomoći koju smo imali od Boruta prilikom dobijanja 16. Evropskog prvenstva u mušičarenju 2010.god. u BiH.

Na istom kongresu za predsjednika FIPS- MOUCHE federacije izabran je Paul Vekemans iz Belgije, a za dopredsjednike Mario Podmanik iz Slovačke i Jiržy Kowalski iz Poljske. Gosp. Borut Jerše i italijan Eduardo Ferero određeni su za inspektore i pregled staza za 16. Evropsko prvenstvo u mušicarenju (Fly Fishingu) 2010 u BiH.

Bistro! SRS BiH
Marcel Kučinski

 

Ispred lista “Mušičar” i prijatelja u Srbiji, čestitamo gospodinu Borutu Jeršeu na postavljenju i želimo mu mnogo uspeha u rukovođenju ovom organizacijom, te da na svetskom prvenstvu u mušičarenju 2012. u Sloveniji bude više reprezentacija, nego do sada.

Urednik Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*