Jednodnevka s pink telom

Jednodnevka s pink telom

Juče na druženju s prijateljima kod mene (Zvonko i Jovan) krenuh praviti imitaciju jednodnevke s pink telom i porebranjem od pink svile. I dok sam pravio kafu Jovan ju je završio sa CDC krilima i CDC nogama.

Ispala je odlična jednodnevka i uskoro ću je probati na nekoj vodi (Gradac, Ribnik, Pliva, …). Ideju sam dobio kada sam bio u kineskoj radnji i za samo 60 din ( 1 euro je 120 din) kupio svilu na špulni koja se da lepo rasplesti u pink boji. Ima i drugih boja.

Ima odlične plovne sposobnosti i neku dozu univerzalnosti, jer može imitirati puno insekata iz roda jednodnevki u fazi subimago i imago. Boja tela je jako interesantna. Na sličan način možete napraviti jednodnevku u boji koja radi na vašoj vodi

Materijali: Udica Dohiku 301 #14; rep isperci iz pera petla bele boje; Rebra svila u pink boji; Krila CDC; Noge CDC; i osnovni konac u pink boji Veevus B16 14/0 od koga pravimo i konusno telo

Možete je praviti i na drugim vrstama i veličinama udica. Ja sam koristio Dohiku 301 u veličini #14 koja je po meni univerzalna. Nadam se da će biti lovna i da ću na nju prevarti koju potočaru i lipljana.

Bistro!

Text i foto: Ivan Korhner

Loading

2 Comments on “Jednodnevka s pink telom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*