Izvještaj sa prvenstva SRS Republike Srpske u mušičarenju

Izvještaj sa prvenstva SRS Republike Srpske u mušičarenju

Dana 03.10.2021. godine na rijeci Sani u Donjem Ribniku po izuzetno lijepom vremenu, ali jako malom vodostaju rijeke održano je prvenstvo SRS RS u mušičarenju. Učestovalo je 7 ekipa sa po tri takmičara i to iz Banja Luke dve ekipe, Ribnik, Novi Grad, Istočno Sarajevo, Sokolac i Laktaši.

Startna mjesta su bila dužine 80 metara i pecalo se u tri kola po dva sata. Poslije neizvjesne borbe prvo mjesto je zauzela Banja Luka 1, druga ekipa je bila iz SRD Vrbas Laktaši, dok je treća bila ekipa Banja Luka 2. U pojedinačnoj konkurenciji Najuspješniji sa tri keca je bio Praštalo Tomislav iz Banja Luke, dugo mjesto je zauzeo Kerkez Mile, a dok je treću poziciju zauzeo Jeremić Saša.

Na takmičenju je ulovljeno 351 riba dok je Mile Kerkez ulovio najdužeg lipljena od 49 cm.

Mile Kerkez i lipljen 49cm sa Sane

Prvih pet ekipa ostvarilo je pravo učešća na KUP BiH u 2022 godini, a prvih pet takmičara koji nisu zadržali plasman u Premijer ligi BiH u mušičarenju ostvarili su pravo učešća u istoj u narednoj godini.

Takmičenje su proveli kao glavni sudija Marković Ranko iz Ribnika, delegat takmičenja Marković Željko i sekretar takmičenja Biljana Petrović.

Marković Željko

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*