Izložba veštačkih mušica u Nišu

Izložba veštačkih mušica u Nišu

Izložba veštačkih mušica u Nišu

Mušičarska Sekcija Niša je u subotu, 22. marta 2008, organizovala tradicionalnu Izložbu Veštačkih Mušica. Po šesti put, od 1998. godine, održala se ova manifestacija. Kao uvek do sada, posećenost je bila velika i u Nišu su se okupili najbolji izrađivači muva i mušičari Srbije.

Izložene su veštačke mušice svih kategorija, od kojih mnoge, po kvalitetu, pripadaju svetskom vrhu, kako po izgledu, tako i po efikasnosti. U okviru Izložbe održano je i takmičenje, ocenjivanje najboljih prijavljenih imitacija.

ziri
Žiri

Žiri u sastavu Ivan Dragojlović (predsednik MFS), Oliver Kuzmanović (najnagrađivaniji učesnik do sada) i Ivan Ranđelović (osnivač Mušičarske Sekcije Niša i inicijator ove manifestacije), pažljivo je procenio vrednost svake muve, koje su na ocenjivanje dolazile pod šifrom.

Rezultati takmičarskog dela su sledeći:

KATEGORIJA: SUVA MUVA

1. mesto Dragan Bogojević
2. mesto Goran Stojković
3. mesto Petar Ristić

SUVA1SUVA2SUVA3

KATEGORIJA: TONUĆA MUVA

1. mesto Mladen Žakula
2. mesto Milan Martić
3. mesto Dragan Bogojević

NIMFA1 web NIMFA2 web NIMFA3 web

KATEGORIJA: STRIMER

1. mesto Vladimir Stevanović
2. mesto Dane Radaković
3. mesto Dragan Bogojević

STRIMER1    STRIMER2   STRIMER3

Specijalnu nagradu, nagradu publike za najbolji izložbeni pano dobio je Dragan Tasić.

urednik-Musicara
Ivan Korhner, urednik lista “Mušičar”, je promovisao svoj magazin

U okviru programa koji je pratio izložbu, na velikom video bimu prikazani su zanimljivi snimci vodenih insekata sastavljeni u jedan film “Mixmasters Entomology Album”. Na istom ekranu, uživo je predstavljena fantastična imitacija krznokrilaca i kamenjarki, Kalča.
Na bini su bili i predsednik Mušičarske Federacije Srbije, koji je predstavio akcije, dostignuća i planove te organizacije.

Osnivač i urednik Lista “Mušičar” prvog mušičarskog časopisa na Balkanu, Ivan Korhner je promovisao svoj magazin.

Takođe, u okviru pratećeg programa, organizator Izložbe je uručio plakete za izvanredne zasluge u razvoju mušičarenja (flycasting, flytying i medijska popularizacija). Prvu je dobio Aleksandar Ivanović, a drugu, nažalost posthumno, zahvaljujući prisustvu njegove supruge, Andrija Urban, dok je treću dobio Jovan Memedović, koji na žalost nije bio prisutan.

pobednici
Pobednici i nagrađeni

Među prisutnim učesnicima, izlagačima i takmičarima, bilo je gostiju iz Vranja, Pirota, Vlasotinca, Beograda, Pančeva, Novog Sada, Sokobanje, Raške, … iz cele Srbije.
Naravno, najviše je bilo Nišlija, koji su se po šesti put pokazali kao uigrani tim, besprekorni organizatori.

 by dr.lucky

Loading