Izaberite mušičari tablet “za vaš džep”

Izaberite mušičari tablet “za vaš džep”

551697188518b8f6ce0ce6149630714_orig

Izaberite tablet “za vaš džep”

U velikoj ponudi teško je snaći se i naći odgovarajući tablet. Zato smo odlučili da Vam pomognemo barem malo u izboru odgovarajućeg tableta i onoga što možete očekivati za dati novac.

Iako veoma popularni i rasprostranjeni danas, tableti su do skoro bili prisutni samo u mislima pisaca naučne fantastike. Neke vrste tablet računara pojavljivale su se u raznim knjigama, filmovima, i serijama 60-ih i 70-ih godina. Iako je tada takav računar bio nedostižan, razvoj tehnologije doveo je do toga da danas svako može posedovati tablet računar sa velikim mogućnostima.

Iako postoji ogroman broj modela, tipično tablet odlikuje operativni sistem koji se može nadograđivati aplikacijama i prilagođavati potrebama korisnika, ekran osetljiv na dodir, WiFi čip za pristup internetu, žiroskop ili akcelerometar za detekciju položaja tableta, kamera za video chat… Dok su kod nekih modela prisutni i 3G modem za pregled internet sadržaja, ma gde se nalazili, kao i GPS čip za funkciju navigacije.

Pristupačni, a korisni

Tablet računari u cenovnom rangu oko 150€ (10-20 hiljada dinara) su trenutno najinteresantnija vrsta ličnih računara, uz daleko inovativniji pristup nego što je slučaj sa telefonima, laptop i desktop računarima.

Razlog je to što veliki broj mladih kompanija shvata da upravo u ovom segmentu kupcima može da se pruži najviše, jer arhitektura tableta dozvoljava da se sve željene funkcije ugrade u jedan mali uređaj, nešto što je na telefonu skuplje zbog minijaturizacije a na PC uređajima skuplje zbog glomaznog pratećeg hardvera.

U svim dimenzijama, od 7 do 10 inča, ovi tableti omogućavaju rezolucije dovoljne za gledanje filmova, internetom je čak veće zadovoljstvo surfovati na tabletu a fleš memorija i bezgranični arsenal aplikacija pruža brzinu i slobodu veću nego na bilo kojoj drugoj platformi. Svi tableti iz našeg izbora koriste Android 4.0 ili novije varijante ovog operativnog sistema uz jednostavan dalji apgrejd, kao i grafiku dovoljno snažnu da sliku prenese na Full HD TV i omogući igranje 3D igara.

Tablet može da deli fajlove sa drugim računarima na vašoj WiFi mreži a USB port omogućava ne samo da dodajete sadržaje već i da povežete tastaturu, miš ili druge periferije. Bilo da želite džepni tablet za surf ili veći uređaj za zahtevnije zadatke, već u ovom cenovnom rangu pronalazimo izvandredne modele koji ne samo da će odgovoriti vašim zahtevima, već će vas iznenaditi funkcionalnošću i lakoćom korišćenja.

Brzi i moćni

Kada po prvi put probaju neki od najnovijih tableta cene između 20 i 30 hiljada dinara, korisnici po pravilu bivaju zatečeni glatkim radom, kvalitetom slike i dizajnom, ili, ako su već probali neke od skupljih tableta, jednostavno konstatuju da novi tableti manje poznatih proizvođača pružaju identične mogućnosti kao njihovi već legendardni srodnici.

Ono što najviše razlikuje tablet cene oko 250 evra od onog upola jeftinijeg je pre svega kvalitete ekrana – IPS panel, visoka rezolucija, bolje reagovanje na precizan dodir, a zatim i neke specifične funkcije koje otvaraju sasvim nove načine korišćenja: slot za 3G karticu, GPS prijemnik i odlične čet kamere i kamere za fotografisanje.

Pritom, ovi tableti su i lideri u sofisticiranosti izrade, uz aluminijumska kućišta, veoma jake baterije, sve tanji profil i manju težinu. Svaki od modela koje smo izdvojili poseduje i tajno oružje, bilo to mogućnost telefoniranja, proširivanje memorije ili mogućnost prebacivanja celog 3D modema u vidu fleša u bilo koji računar.

Ovde je reč o tabletima koji su osmišljeni da budu konkurencija najsnažnijim modelima i namenjeni su svima koji žele intenzivno da koriste tablet, a koliko su to ne samo zgodne i lepe već vrlo produktivne naprave dokazuje to što na ovoj listi možete videti modele koji imaju svoju tastaturu, poseduju višu rezoluciju nego desktop računar kao i brojne druge prednosti koje tablet čine najvećom inovacijom poslednjih godina.

Iz svega navedenog, uvideli ste da je tablet odličan uređaj za razne primene. Bilo da je u pitanju čitanje stripova i knjiga, igranje igara, pregled multimedijalnog sadržaja, učestvovanje na društvenim mrežama, ili pretraživanje interneta. Jednostavno, svako bi danas voleo da poseduje i koristi jedan.

Preuzeto: http://www.b92.net

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Top