Istorija Polaroid-a

Istorija Polaroid-a

Istorija Polaroid-a

Dr. Edvin Land, osnivač Polaroid korporacije rođen je 1909 godine i od malih nogu bio je opčinjem svetlošću. Njegova fascinacija kaledioskopima i stereoskopima, kombinovana sa željom da se igra sa svetlom i kontroliše ga, dovela je Edvina do otkrića prvog sintetičkog polarizovanog materijala za komercijalnu upotrebu.

Ovo otkriće desilo se 1929 godine i nije bilo jedino. Dr. Land je tokom svog života registrovao 535 patenata. Polaroid korporaciju osnovao je 1937. godine i prvi par naočara je prevazišao sva očekivanja do kraja te dekade. Tražnja je bila visoka i proizvodnja se proširila izvan granica Amerike u Evropu i Aziju.

Polaroid je nastavio sa istraživanjima i tako je došlo do stvaranja prvog instant fotoaparata na svetu koji je osvojio tržište 1948.godine. Upravo ovaj proizvod je proslavio Polaroid i učinio ga poznatim u celom svetu. Međutim, pored njega ova kompanija je proizvela i druge značajne proizvode kao sto su: instant film za x zrake, vojni uređaji za noćno posmatranje i drugi.

Tokom tok produktivnog i inovativnog perioda Polaroid je zaslužio reputaciju najinovativnije fabrike svog vremena.

Sa: suncanenaocare.co.rs

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Internet i Arhiva Mušičara

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*