Instalirajte „napolje“ u vaše dete

Instalirajte „napolje“ u vaše dete

deca i musicarenje

Instalirajte „napolje“ u vaše dete

Roditelji, šta vam rade deca? Da li igraju igrice, gledaju TV ili „vise“ na Fejsbuku? Ili se možda igraju žmurke napolju? Da li vaša deca znaju šta je to „napolju“?
Govorite im stalno kako u vaše vreme nije bilo kompjutera pa ste uživali igrajući se van kuće … a šta oni imaju od priče? Izvedite ih i pokažite im sve to. Pružite im alternativu kompjuterima, televiziji i video konzolama i igricama.

kamp web
Izgovor kako nemate vremena se toliko izlizao da ga je sramota uopšte i pominjati.
Izvedite ih u šetnju prirodom. Posadite drvo sa njima. Naučite ih kako da naprave sklonište od kiše, luk i strelu, pričajte im o biljkama i životinjama. Naučite ih da se ne plaže zmija, vukova, medveda, insekata, već ih naučite da ih poštuju i vole.

planinar mali web deca-musicari

Kupite im vreću za spavanje i šator, odvedite ih na kampovanje. Popenjite se sa njima na vrh neke planine. Povedite ih na pecanje s vama. Neka se isprljaju u blatu i prašini, neka pokisnu, neka dođu kući sa iscepanim majicama i ogrebotinama od trnja ili modricama kao medaljama dobijenim nakon pada sa bicikle.
Ništa im to neće škoditi!

decak i drvo web
A ako nećete vi da ih vaspitate, vaspitaće ih društvo. S obzirom u kakvom društvu živimo, to baš i nije neka alternativa. Od vas najviše zavisi u kakvog čoveka će vam porasti dete.

Sa bloga: avanturista.wordpress.com
Priredio IK OnlineMušičar

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*