Imitacija plutajuće ptice

Imitacija plutajuće ptice

bird-flyImitacija plutajuće ptice
Farquhar Bird Fly

Interesantno mušičarenje na Sejšelima (Farquar atoli). Posmatrajući prirodu i predivnu obalu i more, uočio je da se nekada dešava da velike ribe (Giant trevally – GT, se kod nas zove) često vide u plićaku i da napadaju ptice koje plutaju na površini vode.

Šetajući obalom našao je crnu japanku koju je more izbacilo. Došao je na ideju da od nje napravi imitaciju plutajuće ptice – jer je japanka i napravljena od takvog plutajućeg materijala – neka vrsta policelona.
Za to mu je od alata i materijala trebao još i nožić, šilo, super lepak, malo perja, najlona i udice.

Od potplata japanke je napravi formu tela ptice koja pluta, dodao vrat s glavom (takođe napravio od iste japanke), sve lepo polepio – dodao perje na boku i repu imitacije. Postavio je tri jake morske udice crne boje. Sve tri udice je povezao jakim najlonom i imitacija je bila spremna za probu.

imitacija ptice imitacija ptice1 imitacija ptice11

Otpustio je dovoljno strune na svom priboru za lov strimerima na moru i rukom zabacio imitaciju ispred sebe. Pri padu u vodu velika riba je pokupila imitaciju. Zamaranje je potrajalo. Bio je to Giant travelly.

Nakon slikana riba je vraćena.

imitacija ptice2

Izvanredan ulov!

Video: https://www.youtube.com/watch?v=IYq7i4u3XBA&feature=youtu.be&app=desktop

Original tekst s Youtube
Giant Trevally are a predatory fish that have even been known to eat birds. This video is proof that they also eat bird flies made from flip flops that wash up on the shore. Shot on location at Farquhar Atoll in the Seychelles on November 16th, 2015.

Priredio IK/OnlineMušičar na preporuku Marka Miloševića – Hvala

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*