HM liga na rijeci Rudi

HM liga na rijeci Rudi

FilipRatkovi ribolov RudaMušičarska liga na Rudi
HM liga na rijeci Rudi

Športsko ribolovna udruga Cetina-Sinj obaviještava svoje članove i zaljubljenike u ‘fly fishing’ da će u subotu 20. i nedjelju 21. travnja na rijeci Rudi započeti Hrvatska mušičarska liga.

Prva tri kola ribolova umjetnom mušicom sistemom ‘ulovi i pusti’ ugostit će dvadesetak športskih ribiča iz naše domovine, koji se natječu u ribolovu na brzim vodama.

Specifičan ribolov jednom mušicom u tehnici ‘fly fishing’ uzima primat u ribolovu, a humani element vraćanja neozlijeđene ribe natrag u vodu daje poseban značaj ovom športskom natjecanju. Za ovu prigodu članovi ŠRD Cetina pripremit će sve potrebno za dvodnevno natjecanje ‘mušičara’, i ovom prilikom molimo naše članove da u ova dva navedena dana 20. i 21. travnja ne ribolove u dijelu Rude od velikog mosta do mlinice prema izvoru. Poziv na druženje i ugođaj iznimno lijepog športskog događanja vrijede za sve koji žele doći na brzace Rude.

U ponedjeljak 22. travnja, na Dan planeta Zemlja za djecu iz eko škole fra Pavla Vučkovića, ribiči će prirediti i radionicu na temu ‘Zemlja i voda’. Najmlađe učenike upoznat će sa ekologijom Cetine i njenog kraja, florom i faunom u našem okruženju i važnosti očuvanja okoliša. U obilježavanju važnog ekološkog dana, radionice za djecu i izložbe fotografija na zadanu temu doprinjet će i Turistička zajednica grada Sinja.

Autor: Filip Ratković

Preuzeto: www.ferata.hr

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*