Hardy SINTRIX

Hardy SINTRIX

SINTRIX_clip_image001 web

Hardy SINTRIX

Nakon dekada menjanja štapa za pecanje unošenjem karbonskih vlakana u proizvodnju, Hardy, poznat Engleski brend, je opet uradio nešto novo. Ekspedicija od 12 ljudi se okupila 27. Maja 2010. u Alnwick-u da bi čula o Hardy najnovijoj tehnologij koja se zove SINTRIX™.

Štap za pecanje više nikad neće biti isti.

SINTRIX™ je skraćenica za Silica Nano Matrix što predstavlja novu tehnologiju smole koja vezuje karbonska vlakna i ojačava šipku u toj meri da će polomljeni štapovi postati sećanje iz prošlosti. Na Hardy testnoj mašini za štapove danas smo videli SINTRIX™ mušičarski štap kako se savija u potpunosti na pola bez pucanja. Ovo je zadivljujuća demonstracija. Štapovi napravljeni sa SINTRIX™ su 60 % jači, i do 30 % lakši i veće su sile udarca od običnih karbonskih štapova.

U početku nova tehnologija će biti primenjivana na Hardy mušičarskim štapovima i eventualno na šaranskim štapovima, Coarse i ponudi morskih štapova unutar Greys i Chub brenda.
Štapovi napravljeni ovom tehnologijom će osvojiti tržište u jednom dahu kada budu lansirani u Januaru 2011. Ostatak svetskih proizvođača štapova od sada će pokušavati da nas sustignu.
index web

Na skorašnjem putovanju zarad testiranja na Floridu petorica Hardy&Greys testera su uhvatili oko 1.000 komada ribe na SINTRIX™ štapove. Riba su težile od 5 lb do 350 lb, a plan je bio da se SINTRIX™ štapovi stave u situacije koje su iznad normalnih, prosečnih opterećenja. Uprkos svim njihovim naporima da ovaj štap preopterete i polome, oni to nisu uspeli ni sa jednim SINTRIX™ štapom!

Neke od ovih akcija se mogu i videti: Andy Mill, Hardy & Greys US konsultant i petostruki pobednik Tarpon kupa je rekao o SINTRIX™ štapu:
– “Ovi novi SINTRIX™ štapovi su najmoćniji, najlakši, i najudobniji štapovi za zabacivanje ikada! Andy je skoro upecao Tarpona od 80 lb za samo par minuta korišćenja SINTRIX™ štapa. Ispod je slika Sintrix štapa (9’ 6” #7) pri testiranju. Posle smo sa njim zabacivali i radio je ko švajcarski sat!

Početak razvitka SINTRIX™ se podrazumevao tri Hardy mušičarska štapa, jedan za slanu vodu i dva za slatku koji uključuju i dvoručne modele. Ovom poboljšanju performansi i izdržljivosti je doprinelo upotrebljavanje najkvalitetnijih delova. Ova kombinacija nije rezultirala povećanju cene, što ovaj materijal i njegove prednosti stavlja u doseg većine mušterija i cene bi trebalo da su slične sa ostalim kavlitetnim mušičarskim štapovima na tržištu.

Novi SINTRIX™ Hardy štapovi će biti dostupni u Januaru 2011, ali ja sam danas probao tri modela od tih, i meni već koriste! Čestitam svim Hardy timovima na ovom dostignuću koje markira jedan istorijski dan u ovoj istorijskij kompaniji.

Colin.

Video zamaranje ajkule od 55Lb ili oko 25kg
http://www.youtube.com/watch?v=HwJvDs5MnFo

Test Sintrix štapa
http://www.youtube.com/watch?v=MGJRnYPrkdk&feature=related

Preuzeto sa www.ribolovac-trade.co.rs

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*