GT Vision čekrci

GT Vision čekrci

futrola_cekrkGT Vision čekrci

Sa GT serijom, Vision daje maksimalan kvalitet. Čekrk je tri puta anodiziran (elektrohemijski proces zaštite aluminijuma) i napravljen je od najboljeg avionskog valjanog aluminijuma. Ne samo ovde prikazana veličina 4/5, već i sve ostale veličine GT modela, apsolutno su zaštićene od slane vode.

Kada smo već kod veličina, zbog želje mnogih mušičara, dobili smo zaista jedan „baby“ čekrk: GT24 za strune od 2 do 4. Najmanji od GT serije, težine samo 79 grama. Kočnicu su izbjegli, zato postoji jedan „stoper“ koji vodi računa da se struna kod bacanja i drilovanja ne upliće u špulnu.

Kočnica GT čekrka je kombinacija glatkog ali snažnog nerđajućeg čelika i keramičkog ugljika (disk kočnice). Kočioni sistem je zaptiven pa prljavštine ne mogu ući iznutra. Sistem kočenja specijalano konstruisan za velika opterećenja. I kod skoro skroz zavrnute kočnice pri velikom opterećenju, mehanizam i dalje fino i precizno popušta, te špulna ide slobodno unazad.

spulna

Mjenjanje špulne se vrši bez problema i veoma brzo. Rješenje: špulnu jednostavno izvučete i samo stavite drugu rezervnu i već je gotovo. Jedan jedini mali minus jeste: polugica za skidanje špulne stoji jako blizu kućišta i zbog takve blizine može samo da se pomjera sa noktom. Inače GT ispunjava sve želje. Osnova špulne je sa dugim i širokim prorezima, koji ne samo da smanjuju težinu, nego i omogućavaju brže sušenje backing-a i mušičarske strune posle ribolova.

nosac

GT postoji u sledećim veličinama: 2/4 (težina 79 grama, prečnik 76 mm), 4/5 (težina 123 grama, prečnik 77 mm), 5/7 (težina 145 grama, prečnik 78mm), 7/9 (težina 194 grama, prečnik 95mm), 10/12 (težina 212 grama, prečnik 100mm). Čekrk (i rezervne špulne) je dostupan u radnjama, a veoma povoljno ga možete naručiti preko BuyTheFly online prodavnice mušičarske opreme (www.srbija.buythefly.rs). Sada je to http://www.sportskiribolov.co.rs/

dva dijela rasklopljena

Autor: R. Stanić

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*