Godišnji odmor … i šta sad?

Godišnji odmor … i šta sad?

Godišnji odmor … i šta sad?

Planovi za godišnji? Moram da priznam da se već neko vreme ložim da probam uloviti ciljano mušičarskim priborom njega. mr. Soma! Ne znam ni sam izgleda da je posle svih “perverzija” došla na red i ova.

Dobro na raspolaganju su mi dve pune nedelje prošlogodišnjeg godišnjeg odmora tako da ima vremena da se posvetim ovom kako treba…

Do sad sam ih mušičarskim priborom lovio samo slučajno i uglavnom sitnije primerke. Uzimali su nimfu namenjenu šaranu i kad su aktivni nisu imali nikakvog problema da je nađu. Na strimer sam takođe imao bliski susret treće vrste sa somom, ali tada je odnos snaga bio malo drugačiji 7wt komplet po meri smuđa… i posle nekih 100m vožnje kajaka po jezeru sa jednom somovskom snagom. ja sam ispao veća somina tako da.. samo smo se malo provozali… al’ na greškama se uči.

Pribor – naoružah se do zuba… u arsenalu Winston XTR 11wt i Deep Blue 12wt, čekrci sa dobrom kočnicom… strune of plivajuće do depth findera… 90lb predvezi (biće uskoro i tutorijal kako napraviti jednostavan predvez za ovako nešto)… strimeri navezani na 8/0 udicama… pribor kao za big game, pa i jeste big game fly fishing samo u Warm Water varijanti.

Dan prvi: ..nisam ni izašao na vodu

Dan drugi: Nakanio sam se da izađem na vodu tek predveče.. ubacio kajak otpecao 2-3 sata i od akcije jedino mi štuka istrćala iz granja i zgrabila strimer. fino napunila 12wt štap al’ se otkaci.
Plan je bio da ostanem i otpecam još jedno 2-3 sata posle sumraka, ali pošto nisam poneo buff komarci me nagovoriše da prekinem sa pecanjem, jer su jako počeli da smaraju.

Dan treći: Buđenje u 04:45 na svu sreću kajak je već na vodi.. samo ubacim pribor i spremno sve za akciju. Fantastično jutro malo svežije nego inače… polako odveslah do početka jezera… Prva uvala ništa.. druga uvala ništa… treća uvala…

I šta sad da radim do kraja godišnjeg?

Dane Radaković

Uz dozvolu autora i blogera sa: https://fishnguides.wordpress.com/2018/06/20/godisnji-odmor-i-sta-sad/

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*