Globalno zagrevanje – prenaduvana priča?

Globalno zagrevanje – prenaduvana priča?

322262_globalno-zagrevanje--foto-wallpink-com_iffDa li je globalno zagrevanje prenaduvana priča?

Nema dana da svetski mediji ne skrenu pažnju na podatak koliko smo zagadili planetu. Dok temperatura pomalo raste, postavlja se pitanje da li koncentracija ugljen-dioksida stvarno izaziva rapidan rast temperatura? Po nekim analitičarima, ali i naučnicima, američki demokrata Al Gor,

bivši potpredsednik SAD, po svemu sudeći je među onima koji su osmislili veliku zaveru zvanu globalno otopljavanje o čemu je čak i snimio dokumentarni film 2006. godine “Neprijatna istina”, za koji je dobio Oskara.

Dok temperatura pomalo raste, postavlja se pitanje da li koncentracija ugljen-dioksida stvarno izaziva rapidan rast temperatura?

Koliko pažnje najuticajniji globalni mediji poklanjaju ovom problemu već i vrapci znaju, pa su logične i sve češće sumnje u dobronamernost ovog iskusnog političara i klimatskog lobistu, koji zapravo nastoji da izdejstvuje gvozdene međudržavne sporazume, koji bi tačno definisali globalni industrijski razvoj na svim kontinentima, ali i punjenje posebne globalne kase nazvane klimatski fond, kojim će se, navodno, omogućiti smanjenje emitovanja štetnih gasova.

Količina novca koja bi iz državnih budžeta trebalo da se ubaci u ovaj fond, pa kanališe po volji njegovih kontrolora, proteže se samo u početku, na oko 100 milijardi dolara, a ukupno je predviđeno da se sakupi nekoliko triliona dolara.

Meta Gorovog ubeđivanja su uglavnom političari. Mnogi stručnjaci, koji o ovoj oblasti ipak nešto znaju, Ala Gora jednostavno nazivaju – lažovom. Naučne podatke kojima barata nazivaju običnim izmišljotinama zasnovanim na nepouzdanim procenama koje se vešto plasiraju preko medija i podobnih naučnika. Svi oni su deo logističke mreže koja treba da kontroliše razvoj industrije i napuni klimatski fond, koji je pod Gorovom kontrolom!

Crnim predviđanjima Ala Gora suprotstavljaju se brojni svetski, a i domaći stručnjaci. Većina njih smatra da klima ne može da se procenjuje u kratkom vremenskom roku, a za klimatske promene su potrebne hiljade godina.

– Nikada se u istoriji nije desilo da se neka klimatska promena desi u toku samo 50 godina. To prosto ne biva. Za procene promene klime potrebni su neki drugi parametri o kojima je pisao u naučno priznatoj teoriji naš Milutin Milanković. Nedavno je i Rudarsko-geološki fakultet napravio projekciju energetskih kapaciteta u narednih 20 godina, a da ni u jednoj rečenici nije pomenuo promenu klime – kaže Časlav Stanojević, meteorolog.
Profesor dr Jugoslav Nikolić, zamenik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tvrdi da on nije zagovornik katastrofičnih pretnji potapanjem pola planete i izumiranjem životinjskog sveta u morima.

– Sve to se svodi samo i isključivo na pretpostavke. Postoje različiti scenariji koji se rade zavisno od pretpostavki šta će se učiniti na međunarodnom planu, pa neki naučnici predviđaju manje akcije i samim tim veće promene klime i obrnuto. Klimatske promene se dešavaju i činjenica je da je sve toplije, ali ne može se sa sigurnošću reći šta će se dešavati u narednom periodu i u kom obimu će doći do promena. To zavisi od više činilaca – smatra Nikolić.

U međuvremenu, postalo je potpuno jasno da je ceo mit stvoren kako bi se opravdali centralizacija moći, globalni zakoni, odavno planirana deindustrijalizacija i dodatno oporezivanje građana, čak i u najsiromašnijim državama sveta.

– Tvorci teorije o globalnom zagrevanju su Britanci, pa su to progurali kroz takozvani međuvladin kanal za klimatske promene koji je pod juruisdkcijom UN, a tamo dolaze prvenstveno državni činovnici koji su u određenim ministarstvima zaduženi za ekologiju i nešto malo stručnjaka – oni koji ili stvarno misle da je tako ili iz nekog interesa brane taj stav – tvrdi poznati meteorolog Nedeljko Todorović iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Smišljena panika
Prema satelitskim snimcima, od pojave Gorovog filma, Zemlja se hladi. Obim antarktičkih ledenjaka dostigao je rekordan nivo, rast nivoa mora je usporen, temperature okeana ne ukazuju na otopljavanje. Zato sve više naučnika izriče neslaganje s veštački izazvanom panikom u vezi s klimatskim promenama. Studije s kritičkim osvrtom stručnjaka nastavljaju da ukazuju na neosnovanost strahovanja o globalnom otopljavanju – tvrdi dr Džon Teon, stručnjak iz NASA.

Preuzeto: vesti online

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*