Fly Fishing Show Gradac 2010.

Fly Fishing Show Gradac 2010.

Picture 423_1 webOkupljanje mušičara: Fly Fishing Show Gradac

Još jedno prijatno druženje u cilju popularizacije Fly fishinga organizovano je od strane dobro poznatih domaćina iz Valjeva. EKOD Gradac i ribolovački klub No1 su ovaj put ugostili preko 50 zainteresovanih ribolovaca iz cele Srbije.

Gosti iz Niša, Užica, Surdulice, Panceva, Novog Sada i Beograda uživali su u prirodi, druženju i bravurama dobro nam poznatih fly casting instruktora. Aco Ivanović i Veljko Andrić su praktičnom i lako razumljivom demonstracijom dočarali sve situacije sa kojima se ribolovac često sreće na reci prilikom prezentacije veštačke mušice.

Jedna od najlepših, a pastrmkom daleko najbogatija reka Srbije, ponovo je oduševila prisutne. Iako je riba nešto opreznije uzimala otežane krupnije nimfe i strimere, primerci preko 50 – 60 cm zagrejali su dobro srca ribolovaca.

Picture 082 web

Preteća kiša i prohladan vetar nisu umanjili zadovoljstvo dobrog ribolova, prijatnog ručka i druženja. Bivak na Šarenom Platnu osvanuo u novom svetlu, ugostio je sve prisutne. Sledeći masovniji susret polovinom maja na “Kupu Gradca” okupiće zasigurno još veći broj ljubitelja ovog plemenitog sporta. Ko jednom dođe uvek se vraća!

Picture 398 web

Picture 409_1 web

Picture 389_1 web

Picture 373 web

Napomena: Ceo tok reke Gradac koji protiče kroz zaštićeno prirodno dobro Klisure reke Gradac nad kojim se stara EKOD Gradac je mušičarski revir. Primenjuje se režim uhvati i pusti. Tako da je to sa svojih 8 km daleko najveća oaza samo za mušičarenje u Srbiji

 

Tekst: Predrag Petrović, EKOD Gradac

Foto: Đera Valjevo

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*