Fly Fishing Days – Zetea, Rumunija

Fly Fishing Days – Zetea, Rumunija

Stitched Panorama

Fly Fishing Days – Zetea, Rumunija

Od 14-17 oktobra 2010, Zetea iz županije Harghita je održan skup mušičara u Rumuniji. Ovo je zapravo bio rumunski open za fly fishing, ali ove godine transformisao se u sastanak svih klubova mušičara iz Rumunije i trajao je tri dana. Program je bio pun aktivnostima, a poslužilo je i vreme.

Open Zetea, 30 takmičara bilo ih je u 3 grupe, 6 (manse), sa jednom mansom pecanja na svakom od tih tri sektora reke. Nisu se upecale mnoge ribe, najveća riba je bila pastrmka od 46 cm. Upecao je Laurentiu Macauan iz Kluža (Cluj). Za sada pastrmka od 46 cm je najveca riba upecana na takmičenju ove godine. Prvo mesto je osvojio Adrian Vlasiu, drugo Matias Biro i treće Gal Zsolt. Takmičenje je bilo teško na prelepoj reci, Tarnava Mare (Velika Trnava), nizvodno od brane.

shapeimage_1 web

dsc_3896-7 images_std web

dsc_3762_std web

Loop Casting Demo i Gear show

Lepe demonstracije castinga i workshopa koje su prikazali naši počasni gosti: Thomas Berggren, Loop Švedska, FFF CI, MCCI, DHCI, Veljko Andrić – Srbija, EFFA CI i Gabrielle DI Florio – Italia , FFF CI, TLT CI. Demonstrirali su casting sa jednom rukom, sa dve, swich, spey, distance castign i casting u različitim specijalnim uslovima mušičarenja, na reci i na jezeru, da i TLT casting.
Casting show, kojeg je prikazao Thomas Berggren i Veljko Andrić, u kome su demonstrirali specijalne tehnike castinga, sa jednom rukom i sa različitim delovima štapa, casting sa 2 štapa istovremeno. Prijatna i opuštena atmosfera. Casting na najvišem nivou. Gear Show, prikazali su Loop proizvode za ribolov i lokalni brend Lauris i S 1 waterbike.

DSC_6951 web

DSC_5632 web

DSC_5472 web

DSC_3861 web

DSC_3936 web

DSC_3969 web

DSC_3801 web

Sastanak klubova

Prvom sastanku svih klubova iz Rumunije, prisustvovalo je 8 klubova upisanih i 3 koji su u fazi formiranja. Sastanak je upriličen sa ciljem da se stvori federacija fly fishinga u Rumunijii, federacija koja će brinuti o administraciji i protekciji voda i riba, da kordinira aktivnosti i takmičenja na nacionalnom planu i da predlažu zakone koje će biti u korist riba, prirode i mušičarenja kao sporta i da prave projekte sa EU finansiranjem. Razgovaralo se o takmičarskom programu za sledeću 2011. godinu.
Bio je sastanak sa prestavnicima Nacionalnih parkova i šuma, institucija koja brine o planinskim vodama u Rumuniji, sastanak sa direktorima lova i salmonidnog ribolova iz šest županija (okruga). Cilj ovog sastanka je početak saradnje i partenerstva da bi mogli praviti zajedno ekološke projekte i zakonske projekte za razvoj sporta i očuvanje ekosistema.
Klub Muscaricilor iz Temišvara lansirao je pivo “Caster”, ne filtrirano pivo napravljeno sa specialnim receptom od strane Heinrich Loth.

Dodela počasnog člana naseg kluba gospodinu Bodganu Valsilescu, šef komisije za takmičenje AVPSR za aktivnosti koje je održao i promovisao fly fishing.

DSC_4876 web

DSC_5742 web

zetea269 web

DSC_5535_1 web

Tri dana fly fishinga, sa puno postignutih ciljeva i učešće mnogih mušičara iz svih delova države, drugim rečima uspešna akcija i veliki korak za rumunski fly fishing.

 

Videti više na: http://www.muscarici.ro

 

Boris Babić – Marushani

Foto Alin Neamtu//insomnia.ro

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*