Fly casting seminar na Adi: Double Haul

Fly casting seminar na Adi: Double Haul

Picture06092008 020 1Fly casting seminar na Adi: Double Haul

Baš kako je najavljeno i dogovoreno. 25.10.2008. godine u 12 časova, održan je još jedan u nizu seminara iz fly casting-a sa temom: Double Haul.


Kao i prethodni seminar, koji je održan krajem avgusta ove godine, i ovaj poslednji, u ovoj kalendarskoj godini, ili ovogodišnjoj mušičarskoj sezoni, održan je na Adi Ciganliji. Vreme nam je išlo na ruku kao da smo ga sami birali.

Seminar je vodio naš uvaženi EFFA instruktor Aca Ivanović. Na samom početku gospodin Aca se zahvalio na velikom odzivu i učešću velikog broja mušičara. Vrlo stručno i metodički, gospodin Ivanović je izneo značaj i ulogu double haul-a. Objasnio je najlakše metode učenja i savladavanja istog i naravno sve to vrlo vešto, jednostavno i praktično pokazao. Nije se štedeo, tako da je izneo i sve probleme i greške koje prate rad prilikom praktičnog učenja ove, za mnoge, teže tehnike u Fly Casting-u.

Picture06092008 011 za otvor teksta

Posle završenog izlaganja, kao i na prethodnom seminaru, svi učesnici su se spontano izdvojili u manje grupice i praktično isprobavali sve što je objašnjeno. Gospodin Aca je mnogima, koji su imali dodatnih pitanja, na temu Double Haul odgovarao i pojašnjavao detalje. Davao je odgovore i na druga pitanja vezana za Fly Casting.

Pored svega, značaj ovakvih okupljanja je razmena iskustava sa mušičarenja i sa voda. Razmenjena su i iskustva za korišćenja različite vrste opreme i pribora. Na seminaru su se mogli probati skoro svi modeli štapova, čekrka i razni modeli struna. Pravljene su i različite kombinacije.

Ni kraj sezone, prelep dan ni slabija najava, u odnosu na prethodni seminar, nisu uspeli da odvoje mušičare od seminara. Siguran sam da su mnogi odložili vikend na Drini zarad prisustva na Adi. To dovoljno govori koliko smo sve više i više željni novih znanja, međusobnog druženja i razmene iskustava. Double Haul seminar je privukao do sada najveći broj mušičara. Prisustvovalo je oko 50 mušičara. Ono što raduje i ohrabruje je pojava novih mušičara, koji žele da se oprobaju i usavršavaju u ovoj vrsti ribolova.

I ovaj seminar su organizovali i sproveli u delo: EFFA instruktor Aca Ivanović, www.musicarenje.com i FSB Group D.O.O. iz Beograda. Svi već željno isčekujemo narednu mušičarsku sezonu, a sa njom nove seminare poput ovih, kako bismo proširili znanja i iskustva i što više usavršili tehnike mušičarenja.

Do sledećeg seminara i druženja, BISTRO!

 Tekst i foto: Vladimir Glamočak

Loading