Doživljeni svet mušičarenja

Doživljeni svet mušičarenja

ewf003

Doživljeni svet mušičarenja – 4. EWF sajam

Pod parolom „ Doživljeni svet mušičarenja – EWF “, krajem marta po četvrti put za redom održan je najveći fly fishing fach sajam u Nemačkoj “ Erlebniswelt Fliegenfishen“. Smešten u starom ambijentu dvorca, u sklopu manastira Fürstenfeld u malom i istoimenom mestu na domak Münchena.

Dva dana trajala je prezentacija pribora za mušičarenje, štapova, rolni, mušica, materijala za fly tying, kanapa, wat i outdoor garderobe, kao i svega onoga što je vezano za temu mušičarenja.
Vrlo interesantne turističke ponude za fly fishing, aranžmani za Ameriku, Kanadu, Rusiju, Švedsku, Austriju, Sloveniju…
Mislim da je ovo izvanredna prilika da se u nekoj budućnosti pojavi i neko iz naše Bosne, s’obzirom da Bosna ima i prirodne lepote, i fenomenalne reke kao i smeštajne kapacitete, koji odgovaraju svim standardima.

ewf001
Ulazak u manastir Fürstenfeld – mesto održavanja sajma

Pored izložbenog karaktera na ovoj manifestaciji zastuplen je i fly tying, pa su dvadesetak poznatih imena i priznatih majstora u non-stop programu čitava dva dana nesebično otkrivali tajne pravljenja mušica.

ewf008
Poznati vezač iz Makedonije Igor Stančev
ewf004
Ogromna ponuda mušica i strimera

Preko šesdeset izlagača iz Amerike i Evrope je uzelo učešće na ovoj prezentaciji, pa je bilo dostupno videti stvarno sve što i malo znači u svetu fly fishinga, kao i izvanredna ponuda knjiga i literature vezane za ovu tematiku. Bilo je i vrlo korisnih i slikovitih predavanja na ovu temu.

ewf009
Izvanredna ponuda knjiga i literature vezane za mušičarenje
ewf002
Autor Slobodan Azanjac – Boban na sajmu

ewf007

Ove godine održan je i ekskluzivan prezentacioni casting program uz učešće mnogih poznatih imena iz Amerike i Evrope, pa su se na svaki sat smenjivali majstori pokazujući i objašnjavajući svoje casting čarojije. U okviru manifestacije EFFA je uzela učešće pa je pored casting prezentacije održan i ispit za instruktore i mastere.

ewf010
Ekskluzivan prezentacioni casting program

Sve u svemu, jedna divna manifestacija fly fishinga i svega onoga što je vezano za mušičarenje. Preporučujem svakom ko je u prilici da poseti ovaj prezentacioni show, jer prepušteni čarima mušičarenja dozivećete toliko toga lepog, videti i naučiti puno toga novog, a naravno i po nešto kupiti…Bistro

Slobodan Azanjac – Boban

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*