Eutanazija ili paleativno zdravljenje

Eutanazija ili paleativno zdravljenje

Kapitalna šarenka 70cm jul 2020.

U subotu popodne pozvao me Žiga, kaže zvao bi prijatelja na ribolov u Reviru 2 na Sori. Klemen je lik od koga sem uzeo psa. Njegov pas je Labradorka, otac je bio verovatno Šarplaninac ili Kraški ovčar. Veterinari nisu znali, ali Medo ima gorske krvi.

Uglavnom u Nedelju ujutru u pet odvedem Medu u šetju, u šest smo bili dogovoreni kod mene, popili kafu pred kućom. Klemen i bivši pas su se lepo igrali, kako treba i da bude. Onda krenusmo za vodu. Prvo smo išli na gornji jaz gde se zna, da je ogromna potočara. Izvisili smo.  Bilo je riba, al’ nismo ništa uzeli. Bilo merskih i podmerskih, al’ ništa tiganjske veličine. Išli smo do njivice, ulovili opet dosta lepih riba, ništa nismo uzeli, bilo sve sportski … C&R!

Onda krenusmo za jaz kod fabrike. Ideja od Žige. Na Petrol stanici po filter 57…. Išli smo na most u Privčevem logu. Sa gazdom smo se dogovorili da smo ribolovci i da nema problema. Trava bila pokošena pa zato nije bilo problema ….

Ajmo ispod jaza. Ona dvojica polako pod jaz, a ja startovao kod predsednika RD Železniki, srešćemo se za pola sata kod jaza. Lovim u prvim brzacima, nema ribe. Gledam muhe što, lete okrećem kamenje….

Treba menjati, kraj je sa suhom, ajmo na nimfu, nešto neobično. Tu sam uzeo prve dve ribe taman tiganjske veličine…, neću kući bez ribe… Onda se desio zaplet.

Kad zabaciš iznad škarpe koja je kraj drveća, znao sam da ima tamo kapitalnih da su tamo velike i jedna koju nisu dobili, govorili su mi stariji iskusniji….

Nimfa
Nimfa koju je uzela

Kad, nešto se desi, dođavola  opet drvo. Mislio sam da otkačim, kad riba se okrene. Opa ovo nije mala riba. Onda smo se nas dvojica šetali vodom. Ja se znojim k'o budala, znam da imam 0,16mm i nikakav štap. Biće kako odluči majka priroda. Pratim… Sledim je dole – nizvodno. Nje imala energiju za izlet iz vode. Bila stara riba, tražila smrt. Možda se udala, tražila zadnji skok. Verujem da sam joj pomagao do kraja. Lep ribolov, mada bih želeo koju mlađu. To je bio kraj.

Ulov ostvario: Gregor Demšar, Železniki, Slovenija. Šareenka 70cm, 4.5kg. reka Selška Sora, Slovenija. Ulov ostvarem 05.07.2020. Riba uzeta! Biće preparirana, već je kod majstora u Gorenjskoj vasi!

Riba pripremljena za nošenje preparatoru

Slikali je pored zida elektrane!

Gregor ima prenoćište u kući. To je kod onog mosta na Selškoj Sori. On je tad vodio Oskara, i pravi je guider za Soru od svih drugih iz Slovenije. Zna dosta istorije o kraju i dobre kafane, najbolja mesta za ribolov i kul je lik.

Vojko Dimitrijević poslao priču i slike

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*