Emerdžeri mušice vodenog filma

Emerdžeri mušice vodenog filma

Emerdžeri se koriste u mušičarenju za imitaciju određenih insekata u nastajanju, poput majske mušice i caddisa koji se izležu iz vode.

Ličinke vodenih insekata koje se izlegu plivaju na površinu kako bi ušle u odraslu fazu života . Kad dođu do površine vode, riješe da otvore krila po prvi put. U ovoj fazi vrlo su osjetljivi na ribe – što ih čini lakim plijenom.

Najbolje vreme za korišćenje emerdžera prilikom mušičarenja je kada primetite bilo kakvu akciju na površini vode. To može biti kada ribe izlaze na površinu i hvataju muhe ili ako vidite bilo kakvu aktivnost insekata u vazduhu. Emerdžeri su odlični obrasci za sve nivoe vodenog filma. Ribe će se obično koncentrisati na površinu tokom izleganja kada insekti padaju u vodu ili dok se nimfe metamorfoziraju.

Imitacije emerdžera se rade tako da tijelo bude u vodenom filmu ispod površine vode dok su krila (Cdc) van vode. Tijelo se može raditi od različitih floos-eva koji se mogu lakirati ili navoštiti kroz vosak.

U svakom slučaju emerdžeri su odličan izbor kada nema dešavanja na površini ili kada se pravi tkz. Klobuk, a riba opet ne uzima suvu muvu. Malo sam ih zapostavio u praktičnom ribolovu, ali planiram da ih koristim više.

Pozdrav i bistro!

Miljan Anđić SRK Lim Berane

Loading

1 Comment on “Emerdžeri mušice vodenog filma

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*