EKIPNO PRVENSTVO BiH 2009.

EKIPNO PRVENSTVO BiH 2009.

SAMSUNG DIGIMAX A403ZAVRŠENO EKIPNO PRVENSTVO BiH U MUŠIČARENJU ZA 2009.G

SRD”Krušnica I” Prvak BiH

U subotu 25. jula 2009.g. održano je takmičenje u dva sektora od 15.00 do 17.00 sati, zatim od 18.00 do 20.00 sati, te treći sektor u nedelju od 07.40 do 10.40 sati . I pored opstrukcije pojedinih društava i odustajanja od takmičenja u zadnjem momentu, kao što su SRD Visoko, SRD Jablanica iz SRS Federacije, SRD Banja Luka II, SRD Kostajnica iz SRS RS. Oni su pozvani na vreme, ali nisu prihvatili poziv Komesara takmičenja da dođu. Na stazi su se pojavile 4 ekipe iz SRS Federacije i 4 ekipe iz SRS RS.

Tabla krusnica webTakmičenje je održano u veoma korektnoj i fer atmosferi uz primjenu novog pravila kod prijave ulova i ovjere istog od strane susjednog takmičara, tako da nije bilo primjedbi na mjerače.
Organizovana je i super kontrola i provjera svakog ulova, upisa u startnu listu.

Krusnica panorama web
Pobjedili su najbolji i iskrene čestitke ekipama SRD “Krušnica I ” i SRD “Banja Luka” koje su ovim plasmanom ostvarile pravo nastupa iduće godine na KUP-u jadransko – podunavskih zemalja, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

PLASMAN NA 2. PRVENSTVU BiH U MUŠIČARENJU- FLY FISHINGU
1. SRD “Krušnica I ” – Bos. Krupa (Beganović Samir, Džigumović Dževad i Kadić Elvis)
2. SRD “Banja Luka”- Banjaluka (Bovan Siniša, Dragojlović Dragoslav i Smiljanić Ognjen)
3. SRD “Krušnica II” – Bos. Krupa (Beganović Almir, Mušeljić Idriz i Hodžić Vahid)
4. SRD “Novi Grad” – Novi Grad (Džaferbegović Edib, Jovanić Siniša i Medić Sead)
5. SRD “Krušnica III” – Bos. Krupa (Amir Begić, Hadžić Ahmet-Roša i Beširević Suad)
6. SRD “Štuka”- Velika Kladuša (Kekić Mehmed, Kekić Zlatko-Zlaja i Suljanović Sead)
7. SRD “Prijedor” – Prijedor (Kecman Ognjen, Grujičić Ljubiša i Kesar Dražen)
8. SRD” Šipovo” – Šipovo (Prpić Željko, Jandrić Aljoša i Tatlić Esmir) – odustali 2. dan

svi na krusnici 2009 web
Na takmičenju su sudili: Delegat Paloš Ismet, državni sudija; Vrhovni sudija Ašić Muhamed, državni sudija; Komesar takmičenja Marcel Kučinski, inter. sudija.
Sektorske sudije bili su: Avdo Mešić, Anes Halkić i Hikmet Harbaš svi iz Bosanske Krupe, a mjerači njih 9 bili su članovi SRD”Krušnica” Bosanska Krupa.

SAMSUNG DIGIMAX A403    SAMSUNG DIGIMAX A403
Medalje i priznanja dodjeli li su: delegat takmičenja, predsjednik USR”Krušnica” Badnjević Arif i Načelnik općine gosp. Armin Haletović koji je i zatvorio ovo veoma uspješno i korektno organizovano takmičenje.
Sva udruženja su dobila Zahvalnice za učešće koje im je uručio Hikmet Harbaš, član TK SRS BiH, a SRD “Prijedor” iz Prijedora dobilo je diplomu za fer plej ponašanje na takmičenju.

takmicenje web

takmicar web

Iz izvještaja Delegata i Vrhovnog sudije: Takmičenje je odlično organizovano, staza vrhunski pripremljena. Ponašanje takmičara korektno. Komentar nije potreban, osim da se još jednom zahvalimo SRD “Krušnica” na prihvatanju organizacije i pomoći kada je i samo takmičenje dovedeno u pitanje zbog finansijske situacije u SRS BiH. Ako nekog treba posebno istaći istakao bih Ognjena Smiljanića, koji je sa samo 12 godina, jedan od najuspješnijih takmičara na ovom takmičenju. Ogi se borio lavovski i ni u jednom sektoru nije bio bez ulova. Opravdao je nastup za ekipu Banja Luke. Bravo Ogi.

Marcel Kučinski

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*