EFFA miting na Plivi

EFFA miting na Plivi

DSC03414 web

EFFA miting na Plivi

Pohvale organizatoru LTG company iz Banjaluke, koja je preko svojih ljudi i uz nesebičnu pomoć instruktora Ivana Dragojlovića i Veljka Andrića organizovala veliki EFFA miting na Plivi. Nakon dva mitinga na Ribniku, ovo je bio treći put da LTG organizuje EFFA miting. Miting je održan 22. i 23. maja, mada su prvi gosti došli par dana ranije, a zadnji ostali par dana duže.

logo_effa_01aDomaćini su se zaista svojski potrudili i napravili sve na najvišem nivou od smještaja u novoizgrađenim objektima, na nekih 500m od izvora Plive, neposredno pored reke, preko travnatog terena pored škole u mestu Pljeva do izvanrednog bazena za vodene zabačaje. Bilo je mušičara iz raznih zemalja Evrope, a i regije. Masteri i instruktori su nas sve opet oduševili svojom jednostavnošću i posvećenosti castingu. Slobodni ribolov je pokazao da su majstori mušičarenja i da im je mušičarenje način života. Bili su prisutni Günter Feuerestain (CH), Bas de Bruin (NL), Hans Weilenmann (NL) i Aleksandar Ivanović (MNE), kao masteri i Zec Saša (SRB), Mensur Jahjefendić (AU), Ivan Dragojlović (SRB), Veljko Andrić (SRB) i Claus Elmenreich (AU), kao EFFA basic instruktori. Profesionalno su odradili workshop u subotu i ispit u nedelju.

DSC03435 web
Pliva takmičenje
hans W radi muhe web
Hans Weilenmann (NL) radi muhe
DSC03333 web
Mikro mušice

 

DSC03335 web

DSC03919 web
Mali klinkhamer na #32 zakačen za vizit kartu – poklon od Hans Weilenmann (NL)

Dva velikana u vezanju muha Hans Weilenmann i Savo Martinović, sa novim snagama Bogojević Draganom i Admirom Jeginovićem, i domaćinima Acom Đukićem i Bogdanovićem su pokazali svoje znanje i umešnost u FT. Posebno je Hans bio nadahnut, jer je vezivao mikro muhe na udicama #30 i #32. Nestvarno su izgledali klinkhameri, kedisi, fazanke i mravi na tako malim udicama. Jednu sam dobio kao poklon od Hansa zakačenu na vizit kartu.

EFFA ispit

Miting je i održan da bi na njemu je bio upriličen ispit za EFFA instruktore. Dvojica prijavljenih kandidata (Hrvatska i Rumunija po jedan kandidat) se nisu pojavila, pa je pretilo da se miting neslavno završi. U subotu naveče su ubedili Aleksandra Đukića (BiH) i Miroslava Katičića (Hrvatska), koji su tu bili kao organizatori i posmatrači da se prijave i pristupe ispitu.

DSC03325 web
Miro za vreme ispita
Kandidati za polaganje Aco i Miro web
Kandidati za polaganje Aco i Miro

 

DSC03290 web
Miro tokom polaganja ispita

 

DSC03418 web
Oba kandidata za EFFA instruktora su uspešno položili veoma težak i zahtevan ispit

 

Oni su pristali i sutradan je mogao početi EFFA ispit. Uslovi su bili dobri, sa malo vetra. Oba kandidata za EFFA instruktora su uspešno položili veoma težak i zahtevan ispit. Ispred lista Mušičar čestitke! Bistro!

Medijski je sve dobro ispraćeno. Bila je ekipa emisije “BistroBiH” sa Hayat TV i neumornim Damirom, koji je sve stigao da snimi, Ribolovački magazin i list Mušičar.

Ginter pomaze Damiru 6
Ginter pomaze Damiru
DSC03419 web
Ivan, Aco, Miro i Veljko

 

DSC03437 web
Pliva

 

Aco i Bogi web
Aco i Bogi

 

Tekst i foto: Mušičar

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*