EFFA: Ginter pomaže Damiru

EFFA: Ginter pomaže Damiru

Ginter pomaze Damiru 1EFFA Pliva: Ginter pomaže Damiru

Prijatelj Damir Begović je mnogo doprineo razvoju mušičarenja u Bosni i Hercegovini, sa svojim emisijama „BistroBiH“ koje idu na NTV Hayat.  On je za vreme EFFA mitinga zamolio Mastera FC – Gintera da mu pomogne oko problema koji ima.

Damir ne može koristiti desnu ruku za držanje štapa, kada mušičari, jer ima hendikep. Od rođenja dešnjak, a sada sve oko zabacivanja mora raditi levom rukom. Zbog toga mu je bilo teško da izvede pravilan zabačaj.

Ginter mu je objasnio i demonstrirao kako da izvede sve zabačaje, pa čak i double haul, koji mu je do tada bio veliki problem. Pored toga je ispričao da je u svojoj karijeri instruktora imao i daleko teže slučajeve ljudi koji su imali neki hendikep (ruka, noga,…), ali je volja i želja za mušičarenjem i boravkom u prirodi uvek pobeđivala.

Tako je i kod Damira, koji zajedno s ekipom obilazi reke u BiH i populariše mušičarenje. Na svim tim rekama je mahao i lovio, a sada će mu biti lakše! Svojim savetima su pomogli još i Mensur Jahjefendić i Veljko Andrić, Basic instruktori EFFA.

Ginter pomaze Damiru 6
Damir, Ginter, Veljko i Mensur na EFFA mitingu – Pliva

Ginter pomaze Damiru 2

Ginter pomaze Damiru 5

Ginter pomaze Damiru 4

Ginter pomaze Damiru 3

Kasnije nam se Damir pohvalio da mu je objašnjenje i Ginterovo angažovanje puno pomoglo. Sada je daleko bolje bilo u ribolovu. Može postići veću daljinu i bolju prezentaciju.

Koliko malo treba do savršenstva!

Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*