Državno prvenstvo Slovenije u mušičarenju za 2022.

Državno prvenstvo Slovenije u mušičarenju za 2022.

Mušičari u SLO završili takmičenja za DP

Državno prvenstvo (DP) u mušičarenju za 2022. je završeno i u Sloveniji. Takmičenja smo prekinuli na ljeto, kad je bila jaka vrućina, a vodastaj jako maleni i izpod normale. Čekali smo na jesen, da se vodostaj popravi i da se riba odmore, ali takmičarska komisija se odlučila, da su dani svi uslovi, da je državno prvenstvo regularno sa tim takmičenjima, koje smo napravili do ljeta. Tako smo sledili odluke ribolovačkog saveza i u prid ribama zaključili prvenstvo.

U članskoj konkurenciji (Seniori) prijavljenih i registriranih je bilo 41 takmičar i održali smo četiri utakmice, a i to je bilo dovoljno da su opet nabolji bili takmičari iz Bleda. Ekipu so sastavljali stari znanci i više godina u samom vrhu Jure OSOLIN, Rok ŠPAROVEC, Dejan AMBROŽIČ i Matjaž TIROVIČ. Još više i na drugoj poziciji bili su mladi takmičari Blejske druge ekipe, za koju se takmiče Nejc i Luka PESJAK, Luka SERIANZ i Žan VALENTINČIČ). Na treče mesto pa takmičari iz Mozirja za koje se takmiče Božo OSOLIN, Janko ČEPERLIN, Branko PANIČ i Tone ŠKRABEC.

Rezultati takmičenja u ekipnoj konkurenci :

Prvaci ekipni seniori Bled 1
Drugi ekipno – viceprvak mlada ekipa Bled 2

U pojedinačno konkurenci prevladali su takođe Blejski takmičari. Među prvih deset čak sedam takmičara Bleda, a među njih tek je uspjelo Lorencu Čekiču na 4. mesto, koji ove godine takmiči za ekipu Celja te dva takmičara ekipe Mozirja i to Božo Osolin na 8. mestu i na 9. mestu Janko Čeperlin. Državni prvak u mušičarenju je tako Jure OSOLIN, vice prvak Dejan AMBROŽIČ i treći Rok ŠPAROVEC.

Da napomenem Ekipa Bleda je od 2014 godine deveti puta za redom državni prvak i pet puta zaredom u pojedinačnoj konkurenciji

Rezultati pojedinačno:

Državni prvak Jure OSOLIN
Trojica najboljih Dejan, Jure i Rok

U kategoriji veterana (takmičari stariji od 50 godina) takmičilo se 20 takmičara. Uspelo nam je izvesti dva takmičenji u Šempetru na Savinji i u Dravogradu na Meži. I ove godine najbolji je Sandi ŠKRABAR iz Šempetra, drugi Fadil Čekič iz Celja te treći Marjan Kolar iz Medvoda.

Rezultati veterana:

Veterani 2022.
Pobednici veterani u Dravogradu Kocjan, Škrabar i Čekič
Veterani pobednici u Šempeter Đorđevič, Žaberl i Škrabar
Pobednik u konkurenciji Veterana – Sandi ŠKRABAR

U konkurenciji omladinaca (Juniori) takmičilo se ove godine 16 takmičara i jedna takmičarka. Održali su četiri utakmice i to dve na reci Krki i dve na Vipavi. Najbolji je kao i prošle godine Jakob LONGAR iz Novog Mesta, drugi Ambrož Paljk iz Ajdovščine te treći Žiga Brodnik iz Bleda. Jedina devojka Hana Paljk iz Ajdovščine plasirala se na 13. mesto.

Tabela Juniori za 2022.

Pobednik u juniorskoj konkurenciji – Jakob LONGAR

 

Još nekoliko fotografija sa staza i takmičenja:

Akcija Pesjak
Lipljan iz Save Pesjak
Akcija i zamaranje
Kapitalac
Pobednici po kategorijama
Klizavo – Drago Ornik

Drago ORNIK

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*