Držači predveza

Držači predveza

loon-tippet-holder web glava

Držači predveza
Tippet holders

Jednostavna „alatka“ (držač) koja objedinjuje sve najlone za predveze na jednom mestu. Mi mušičari moramo na vodu poneti više najlona različitog prečnika i mekoće, te različite boje. Neki nose i fluorokarbone. To se radi iz razloga čestog menjaja mušica ili strimera zbog uslova na vodi, te neminovnog skraćivanja predveza.

Oni su namotani na plastičnim špulnama manjim (25m), srednjim (50m) ili velikim (100 ili 150m).

lmayflytippetholderNajtanji predvezi nam trebaju preko leta za lov suvom mušicom, emergerima i malim nimfama (najloni debljine 0.06mm, 0.08mm, 0.10mm i 0.12mm). Najloni opšte namene za suve i nimfe (0.14mm i 0.16mm). Malo deblji najloni 0.18mm, 020mm i 0.22mm za strimere i teže nimfe, te velike suve mušice.
Posebnu grupu najlona i fluorokarbona predstavljanju oni za lov velikih predatora na strimere čije su debljine kreću od 0.25mm, 0.28mm i preko toga do 0.50mm za lov mladice.

Neko ih čuva u džepovima prsluka, neko u posebnoj torbici, a najboljim su se pokazali posebni držači predveza na koje možete naredati od tri do 10 špulni sa različitim najlonima. Ne zauzimaju mesto i daju se lepo okačiti na prsluk ili torbicu, a leti na ogrlicu.
Ima ih kupiti (cene od 5-25eura) i skoro svaki proizvođač ima neki model u ponudi. U osnovi postoje tkzv „horizontalni“ i „vertikalni“ držači. Ima ih koji se mogu kačiti na jednom mestu ili na dva mesta.

Nije ih teško napraviti i u samo gradnji. Evo nekoliko ideja pa pokušajte napraviti držač koji će vam najviše odgovarati. Bistro!

fishpondtippet web accats web orvisov web 500-0 CO59SPLbig_lg_535x535

tippet_dispenser2 tippet_dispenser3 tafsdispenser_metall_z1 leaderdispfull springbrookproduct-0056 tippet_spool Komplettsetsm_large bfc_tippet_dispenser-1000x550 tenkara tippet holder web

Priredio IK/OnlineMušičar

nalepnica musicar web malecka

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*