Drinska regata

Drinska regata

ceo-grad-vNa Drinskoj regati sedam hiljada učesnika i 800 plovila

Ovogodišnja “Drinska regata” nakon 36 km plovidbe, završena je oko 19.00 sati dolaskom splavara na cilj u Ljuboviju. Regata je počela ujutro u 9.00 sati u mestu Rogačica kod Bajine Bašte, a početak plovidbe je označio pucanj iz trešnjevog topa.

Prema proceni organizatora sa starta je krenulo oko 7.000 učesnika iz Srbije, ali i zemalja u okruženju sa više od 800 plovila.

Učesnike su na polasku pozdravili predsednici opština Bajina Bašta i Ljubovija Miloje Savić i Miroslav Nenadović, te komandant regate Zoran Vojinović. U pripravnosti je bilo nekoliko spasilačkih ekipa sa pripadnicima Žandarmerije, roniocima i medicinskim osobljem, ali nije bilo potrebe da intervenišu.

Najveću regatu na Drini, koja je ove godine održana osmi put, organizovali su Opština Ljubovija i Rafting klub “Drinska regata” iz Ljubovije. U odnosu na prošlu godinu kada je vreme bilo sunčano i idealno za splavarenje, ovoga puta bilo je oblačno sa povremenom kišom, što je mnoge u poslednji čas odvratilo od učešća u regati.

Prošle godine, prema procenama organizatora, učestvovao je rekordan broj od blizu 1.500 plovila sa više od 12.000 splavara. Drinska regata je prvi put održana 2002. godine, u organizaciji istoimenog rafting kluba iz Ljubovije, čiji je predsednik pomorski kapetan Zoran Vojinović bio i ovogodišnji komandant regate.

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*