Dorado Bolivija

Dorado Bolivija

Dorado Bolivija Veselin i Dimitar

Ribolovci – Veselin Spasov i Dimitar Kumanov iz Sofije, Bugarska. Lovili smo 5 dana na rekama u Boliviji, Južna Amerika.(uskoro reportaža iz Bolivije). Dorado više komada koje smo ulovili, slikali se i vratili ih.

Najveća:

Najveći dorado tokom ove avanture u Boliviji


Koristili smo od opreme štapove mušičarske 9 klasa, 9 fita (ja Sage Method sa rolom Nautilus XL Max, Dimitar Sage Xi3 sa rolom Danielsson F3W 7ten), špage Scientific Anglers Sonar Titan Tropical clear tip (plivajući sa intermedialnom tipa). Lider – japanski fluorocarbon 50LB (YGK i SEAGUAR), tippet RIO bite wire 40LB.
Strimeri su moja izrada, na 4/0 i 6/0 udice Gamakatsu SL12S i Tiemco 600SP, boja – crnom sa crvenom/narandž/purple, i naturalni sivi, koji imitaraju ribu sabalo – to je riba s koja se hrani dorado.

Veselin sa doradom
Dimitar sa doradom


Ribe su bile najaktivnije među 12 i 17 sati, jer dorado voli sunce i vrućinu. Dorado je izuzetno zdrava i agresivna riba, a kada uloviš jednu, ako ima drugih u viru, oni dolaze i hoće da uzmu mamac iz usta onoj koja ga je pokupila i koja je na štapu. Zato se i često dešava u moment ako ste dvojica, drugi ribolovac isto može da uhvati ribu, dok je prva riba još na štapu. Imali smo tih situacija.

Veselin

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*