Dorado Bolivija

Dorado Bolivija

Dorado Bolivija Veselin i Dimitar

Ribolovci – Veselin Spasov i Dimitar Kumanov iz Sofije, Bugarska. Lovili smo 5 dana na rekama u Boliviji, Južna Amerika.(uskoro reportaža iz Bolivije). Dorado više komada koje smo ulovili, slikali se i vratili ih.

Najveća:

Najveći dorado tokom ove avanture u Boliviji


Koristili smo od opreme štapove mušičarske 9 klasa, 9 fita (ja Sage Method sa rolom Nautilus XL Max, Dimitar Sage Xi3 sa rolom Danielsson F3W 7ten), špage Scientific Anglers Sonar Titan Tropical clear tip (plivajući sa intermedialnom tipa). Lider – japanski fluorocarbon 50LB (YGK i SEAGUAR), tippet RIO bite wire 40LB.
Strimeri su moja izrada, na 4/0 i 6/0 udice Gamakatsu SL12S i Tiemco 600SP, boja – crnom sa crvenom/narandž/purple, i naturalni sivi, koji imitaraju ribu sabalo – to je riba s koja se hrani dorado.

Veselin sa doradom
Dimitar sa doradom


Ribe su bile najaktivnije među 12 i 17 sati, jer dorado voli sunce i vrućinu. Dorado je izuzetno zdrava i agresivna riba, a kada uloviš jednu, ako ima drugih u viru, oni dolaze i hoće da uzmu mamac iz usta onoj koja ga je pokupila i koja je na štapu. Zato se i često dešava u moment ako ste dvojica, drugi ribolovac isto može da uhvati ribu, dok je prva riba još na štapu. Imali smo tih situacija.

Veselin

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*