Dolina Soče – promo

Dolina Soče – promo

dolina Soce web

Dolina Soče je slovenački raj za sve vidove rekreacije i turizma. Fly ribolov, rafting, kajak, kanjoning, hodanje, planinarenje, skijanje i penjanje, brdski biciklizam i paraglajding, samo su neke od najpopularnijih avantura u dolini.

Netaknute ljepote Nacionalnog parka Triglav, puno tematskih staza i sa prekrasnim pogledom, planinskih pašnjaka, stotine godina zavičajne baštine i znanju skrivenom u domaćim proizvodima, dobrim restoranima, puno poznatih događaja ili jednostavno romantičnim šetnjama uz obalu rijeke smaragdne boje čini dolinu kao idealno mjesto za aktivan odmor ljudi.

Tijekom Prvog svjetskog rata bio je mjesto jedne od najvećih svjetskih i najkrvavijih planinskim bitaka. Hemingway roman „Farwell to the arms“ opisuje neke od događaja. Podsjećanje na borbene linije i utvrde. Sve su smještene u prekrasnom prirodnom okruženju, a spojene su na tematsku stazu „Šetnja mira“.
map-big
Na samo sat vremena vožnje od planinske doline je jadranska obala i more. Mješavina mediteranske i alpske klime, geografskog oblika i raznolikost divljih životinja i biljaka je prilično veliko. Ljudi sa mediteranskom gostoprimljivošću dočekuju gosta. Dolina Soče je dobro mjesto za boravak cele porodice.

Promo film     http://vimeo.com/51277144

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*