Današnji ribolov na rijeci Tari

Današnji ribolov na rijeci Tari

Za svoj slobodan dan danas 10. avgusta 2020. odlučio sam se posjetiti svoju omiljenu rijeku za mušičarenje, jednu jedinu suzu Evrope. Mušičarski revir u Mojkovcu je bio pravi izbor. Vodostaj na Tari je dosta opao pa sam se odlučio na nimfarenje sitnim nimficama veličine 16# i 18#.

Tokom dana riba je bila dosta neaktivna, a i vjetar koji je jako duvao smetao mi je da prevarim lipljena. Vjetar je povremeno prestajao, pa je i riba počela malo bolje da radi. Uglavnom su to bili sitniji primjerci lipljena koji su skakali na povrčini i kupili mušicu.

Došao sam do mog omiljenom mjesta na Tari i odmah sam ugledao lipljena kako lovi muvu. Pošto sam trenutno nimfario probavao sam nimfom da ga prevarim, ali lipljen je bio veoma oprezan i probirljiv. Mijenjao sam dosta nimfi, ali neuspješno. Odlučio sam se da probam sa suvom mušicom. Nijesam ponio pribor za suvu, pa sam na predvezu za nimfu stavio suvu mušicu i poznatim zabačajem bow and arrow sam plasirao suvu. Stavio sam sitnog pink taga veličina 18#. Poslije drugog zabačaja lipljen se zaletio i zgrabio mušicu. Nakon kratke borbe lipljen je zavrsio u meredovu. Ribu nijesam mjerio, ali moja procjena je bila 40+cm.

Oslobađam lipljena i vraćam ga nazad. Otplivao je elegantno i pozdravio me je udarcem repom od površinu vode.

Arso Jeremić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*