Danas je Svetski dan voda

Danas je Svetski dan voda

Danas je Svetski dan voda

U svetu se danas 22. marta 2017. obeležava Svetski dan voda. Ovogodišnja tema kojom Ujedinjene nacije obeležavaju Svetski dan voda je „Voda i otpadna voda“.

Svetski dan voda obeležila je i Agencija za zaštitu životne sredine skupom posvećenim upravljanju vodama. U prvom delu skupa Nacionalnu laboratoriju Agencije za zaštitu životne sredine od obišli su predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Delegacije EU u Republici Srbiji. Predstavljena je laboratorijska oprema visoke tehnologije za detekciju koncentracija prioritetnih i prioritetno-hazardnih supstanci. Oprema je finansirana iz projekta IPA 2012 „Uspostavljanje sistema integrisanog praćenja životne sredine za kvalitet vazduha i vode“.

Svetski dan voda obeležava i Zavod za zaštitu prirode Srbije obrazovno-promotivnom akcijom na temu „Voda i svet prirode“ koja se danas održava na području Spomenika prirode „Lisina“. U okviru akcije deca iz škola u okruženju prirodnog dobra imaće priliku da kroz kreativne radionice i obilaske zaštićenog područja upoznaju značaj vodopada kao nacionalne hidrološke baštine i biljne i životinjske vrste koje žive u njegovom okruženju. Nakon obilaska, deca će u slikarskoj radionici pokazati kako oni vide i doživljavaju prirodno dobro u čijem okruženju žive i ujedno osmišljavati poruke javnosti o zaštiti voda koje će simbolično poslati puštanjem venca sačinjenog od biljaka iz okruženja.

izvor: sepa.gov.rs/zzps.rs
foto: sepa.gov.rs

Sandra Jovićević skinuto sa: www.energetskiportal.rs

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*