Damama srećan Praznik, a posebno mušičarkama

Damama srećan Praznik, a posebno mušičarkama

Srećan praznik 8. mart, Dan žena!

Svedoci smo da je sve više dama na ovim prostorima koje se bave mušičarenjem. Emancipacija žena je vodila oslobađanju “stega” i prihvatanju žena kao bića koja isto tako mogu uživati u čarima prirode, posebno sada kada i one rade i zarađuju.

Početak smatranje sportskog ribolova, kao vida relaksacije je mnogim zaposlenim ženama i devojkama omogućio da teško i radno provedenu nedelju na poslovima profesionalne orjentacije i poslova oko kuće i dece, zameni – preko vikenda, relaksacijom i pražnjenjem kroz mušičarenje.

Mnoge žene na zapadu ovaj vid relaksacije i razonode upražnjavaju i dosta ih ima u svetu mušičarenja. Imaju svoje klubove, grupe i sajtove. Veoma su aktivne, a među njima ima i vlasnika, instruktora, vodiča, propagatora, voditelja TV programa i puno dobrih vezača mušica i strimera. Sve ih je više, što raduje.

Mušičarenje je jedan fini sport, koji nije naporan i pruža veliko zadovoljstvo u zabacivanju, lovu ribe veštačkom muhom, a posebno pravljenju muha gde dolazi do izražaja umetnička crta.

I kod nas je sve više devojaka i žena koje se njim bave neke samostalno, neke uz očeve, braću, prijatelje ili kasnije muževe. Ima ih koje su uz svoga dedu otišle na prvo mušičarenje. Ne predajte se i uživajte na vodi i pored nje!

Samo napred i Bistro!

Ivan Korhner i Portal Mušičar

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*