Damama mušičarkama srećan praznik, Dan žena

Damama mušičarkama srećan praznik, Dan žena

Na ovim našim prostorima sve je više dama koje se bave mušičarenjem. Viđamo ih na vodi i lepo nam je kada ih vidimo? To više nije tako neobično kao pre!

Sportski ribolov, kao vid relaksacije je mnogim zaposlenim ženama (i devojkama koje se još školuju) omogućio da radno provedenu nedelju na poslovima profesionalne orjentacije i poslova oko kuće i dece, zameni – preko vikenda, relaksacijom i pražnjenjem kroz pecanje i mušičarenje. Boravak u prirodi i pored vode je taj ventil koji potreban da bi se telo obnovilo za novu radnu nedelju.
Mušičarenje je jedan od najboljih načina, jer pored fizičke aktivnosti imate i taj potreban adrenalin u želji da prevarite ribu na mušicu.

Zdena na Ribniku
Milica Sredojević
Vjera Mujović, Foto: Stane Omerzu
Ema Grabenweger
Edina Baksa na Plivi

Mnoge žene na zapadu ovaj vid relaksacije i razonode upražnjavaju i dosta ih ima u svetu mušičarenja. Imaju svoje klubove, grupe i sajtove. Veoma su aktivne, a među njima ima i vlasnika, instruktora, vodiča, propagatora, voditelja TV programa i puno dobrih vezača mušica i strimera. Sve ih je više.

Mušičarenje je jedan fini sport, koji nije naporan i pruža veliko zadovoljstvo u zabacivanju, lovu ribe veštačkom muhom, te puštanju iste. Posebno zadovoljstvo je u pravljenju muha gde dolazi do izražaja umetnička crta.

I kod nas je sve više devojaka i žena koje se njim bave neke samostalno, neke uz očeve, braću ili kasnije muževe. Ima ih koje su uz svoga dedu otišle na prvo mušičarenje. Ne predajte se i uživajte na vodi i pored nje!

Samo napred!

Svim damama, a posebno našim mušičarkama
Srećan praznik 8. mart, Dan žena. Bistro!

Ivan Korhner i Portal OnlineMušičar

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*