Čuvanje i smeštaj dabinga

Čuvanje i smeštaj dabinga

Čuvanje i smeštaj dabinga

Dabinzi su materijali koje svi koristimo koda pravimo naše imitacije. Dabinge u raznim bojama, razne finoće i od raznih vrsta materijala, moramo adekvatno čuvati do korišćenja, a i posle.

Bilo da ih kupimo gotove ili ih sami pravimo, dabinge razvrstane po bojama, vrsti i kvalitetu materijala od koga su napravljeni (izmiksani) morate negde držati i čuvati do upotrebe. Jako je bitno da se ne mešaju i da su odvojeni nekom fizičkom preprekom jedan od drugog. Puno sve zavisi od vrste materijala od koga je dabing napravljen kako ćete ih čuvati. Da li je miks za dabing od prirodnih materijala (dlake, poddlake, repa, …), veštačkih materijala ili njihova kombinacija. Takođe je veoma bitno odvojite dabinge po bojama bilo da su prirodni ili veštački bojeni. Sledeće je finoća dabinga, što je takođe bitno!

Za čuvanje i smeštaj dabinga su vam najbolje kesice sa patent zatvaračima, kutijice, kutijice s pregradama (s rupicama ili bez njih), razni dispanzeri, dabing kontejneri ili neka rešenja koja su se sama nametnula od kutijica koja imaju drugu namenu.

Evo vam nekoliko ideja kako ih čuvati i kako su to uradili neki naši drugari

Kesice:

Kutije sa rupama ili bez njih:

Dispanzeri:

Rešenja naših drugara:

Zvijezdan Radočaj
Saša Marinković Borac

Jako je bitno, ako je dabing od prirodnih materijala da ga zaštitite od štetnog dejstva moljaca. Videti ovde kako se možete protiv moljaca boriti prirodnim i hemijskim sredstvima.

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

SLF-dispanzer

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*