Crna reka kod Bitolja, Северна Makedonija

Crna reka kod Bitolja, Северна Makedonija

Dvanaestog juna 2020., a sunce nije tako jako, pa se može loviti od Jutra do podne bez odmora. Na tridesetak kilometara od Bitolja, Republika Severna Makedonija se nalazi revir “Crna Reka 1”. Na vodi sam bio oko 11h.

Imitacija kedisa

Potraga za najboljom imitacijom kedisa iz kutije je trajala kratko, a akcija je odmah počela. Na početku je bilo par sitnih potočara, a zatim sam dobio nekoliko „solidnih“ kalifa.

Kasnije je opet bilo potočarica. Ukupno je bilo dvadesetak riba. Ribe nisu merene i sve su vraćene nazad u vodu.

Iako je u gornjem toku mala, Crna Reka je odlična za mušičarenje. U reci ima primeraka i po 5kg. Voda je izuzetno bogata hranom, pa nije čudo što riba može narasti u tako malo reci.

Crna reka
kalife

Lovio sam na štap Redington path 9ft. # 4, mašinica goture, fly line anglers dream # 4, tippet colmic stream fluo 0.145mm

autor i ribe

Malo o reviru: Revir „Crna Reka 1“ proteže se od izvora reke kod sela Železnec do sela Bučin. Dnevna karta je 200denari, a godišnja 1400denari. U donjem toku reke ima škobalja, klena, potočna mrena, potočne pastrmke i poneka kalifornijska pastrmka (kalifa), a kod izvora je samo potočara. U ljetnim mesecima reka je veoma mala. Obala nije baš najpristupačnija, pa se nadam da će naredne sezone biti bolje.

Mapa jugozapada Republike Severne Makedonije

Bistro.

Filip Spirovski

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*