C&F Chest Stack

C&F Chest Stack

C&F Chest Stack

Svaki mušičar se tokom vrelih letnjih dana susreće sa problemom viška opreme na sebi. Morate se složiti sa činjenicom da nije prijatno na temperaturi od 30-40 0C nositi prsluk.

Jedna od stvari koja može rešiti problem je i Lanyard (Ogrlica) na koju se mogu okačiti najpotrebnije stvari (makaze, pean, mast za mušice, tippet ringovi, itd) ali često ni on ne može da ispuni sva očekivanja i potrebe mušičara kao što sam ja, koji peca na rekama poput Drine ili u revirima gde je upotreba meredova obavezna.

Slika LANYARDA

Dugo sam se mučio i smišljao načine kako bih mogao da rešim problem meredova. Neretko sam isti kačio na pojas (što je gubilo sav smisao kad zagazim preko pojasa u Drinu i predstavljalo je pravo mučenje. Voda je podizala meredov na površinu i dešavalo mi se da mi struna zapinje na njega i to baš u trenutku kad bi se lipljen javljao. To je znalo da bude strašno frustrirajuće za mene).

Pošto sam fanatik za opremu za mušičarenje (flyfishing) gledajući inostrane sajtove i razmišljajući šta bi od novih stvarčica moglo da mi olakša pecanje naišao sam na jednu zanimljivu stvar koju je izbacila firma C&F Design. Ona je dobro znana mušičarima na ovim prostorima pre svega po kvalitetu kutija, kao i pribora za flytying. Svideo mi se odmah C&F Chest Stack.

C&F Chest Stack predstavlja Lanyard koja na sebi sadrži laganu C&F kutiju u koju je moguće u zavisnosti od modela staviti, mušice, tippet, itd i svaka od njih sadrži na leđima loop na koji se može zakačiti meredov.

Chest Stack se pravi u 3 modela, a to su:

Large Chest Stack (CFA – 820)

An adjustable integrated lanyard built around the large C&F lightweight fly case.

Features eight metal snaps to retain tools and gadgets. Built-in retainer clip attaches to clothing to prevent the lanyard from moving. The centre-mounted case provides storage for lots of flies, tippet, and indicators and split shot.

  • You can hang a variety of tools to eight snaps.
  • Adjustable for correct fit.
  • Magentic closure.

Accessories: threader CF-604 / S / CF-602 / S one each Color: Black Size: H 114 × W 194 × D 55 (mm) Weight: 227g

Medium Chest Stack (CFA-810)

CFA-810 Medium Chest Stack. In response to the popular LCS-1 Lightweight chest stack, we now have medium and large style chest stacks available.

These are very lightweight with the medium unit weighing only 151grams. The new models include increased storage space, small compartments for indicator yarn and split shot, fly threader, magnetic fly drying compartment, a loop on the back to hold a net, tippet holders and much more.

 

Light weight Chest Stack (LCS-1)

LCS-1 Integrated C&F lanyard with a lot of convenient details

Po meni mislim da je ovo idealno rešenje za mušičare koji pecaju na Drini ili revirima u letnjim danima. On će da im pokriva sve što je potrebno za pecanje i da adekvatno zamenjuje prsluk.

Nadam se da ću uskoro postati vlasnik jednog od njih i to Medium chest stacka.

Medium chest stack

Što se tiče cena ove modele sam pronašao na sajtu FLYFISH EUROPE i koštaju:

  • Large Chest Stack – 74,90e
  • Medium Chest Stack – 69,90e
  • Light weight Chest Stack – 59,90e

S obzirom da jedna kvalitetnija Ogrlica tj Lanyard košta u proseku 30e ,cena od 69.90e za jedan ovakav Medium stack i nije mnogo.

Nadam se da sam nekom od naših mušičara koji je imao slične probleme kao i ja pomogao ovim tekstom.

Bistro i vidimo se na vodi!

Sreten Marić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*