Čekrk Wichwood, River&Stream

Čekrk Wichwood, River&Stream

Čekrk Wichwood, River&Stream

U moru ponuda ultra lakih čekrka vodećih svetskih proizvođača, pažnju mi je privukao svojim dizajnom i posebnosti jedna čekrk ne tako poznatog mušičarskog brenda Wichwood, pogotovo u Srbiji.

U pitanju je čekrk Witchwood „River&Stream“ klase #4/5. Najlakši čekrk u pomenutoj klasi, težak 58 grama (2.0oz).

Pored tako male težine, tankih zidova špulne, plastičnog klik sistema, čekrk deluje čvrsto u rukama. Osovina je ultra debela ako se poredi sa dimenzijama čekrka, špulna se menja brzo i jednostavno.

U ribolovu se dešava realno upoznavanje sa priborom, tako kada se stavi malo backinga i kanap #4, maximalno popunjen kapacitet špulne dovešće vas na zaključak da je Wichwood River&Stream #4/5 zapravo čekrk klase #4. Ova petica u oznaci je zabluda.

Ako se agresivno izvlači kanap rukom sa špulne, desiće se mršenje na samoj špulni. Ja lično ovo ne vidim kao manu, mada neiskusnim ribolovcima će smetati. Najviše mi smeta mali diametar same špulne, koji pravi male kaleme na istoj, što nekada zna povećati šansu za neko mršenje. Kočnica je plastični Klick sistem. Sve veće ribe moraju se kontrolisati kroz prste. Sve u svemu nije za početnike! Ipak ta težina je uzaludna, ako se nerviramo u ribolovu. Treba mu naći namenu, prilagoditi veličini pribora, ribe, reka, …

Meni pruža potpuno uživanje na glass štapu #3 od 7 ft i pecanje na Gradcu sa suvim mušicama ili #4 od 8,6 ft za ribolov klena i celodnevno mahanje bez zamora. Cena od 119 funti ili oko 134 € za čekrk napravljen iz jednog komada aluminijuma, tezine 58 grama, izuzetnog dizajna za moj ukus je opravdana.

Dragan Jovanović Đera ga takođe koristi. Potočara s Gradca.

Preporuka!

Ivan Jezdimirović

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*