Burek riblji ispod sača

Burek riblji ispod sača

Pozdrav Ivane,

evo da ti se javim u vezi onog bureka ribljeg kojeg sam pripremao neki dan ispod sača. Meni i mojima se svidjeo baš, a prvi put sam ga i pravio. Pravio sam riblje pljeskavice, filetirao ribu, ploticu, skobalja i klena, pa mi pala na pamet ideja da probam, čisto da vidim kako će ispasti.

Recept: Odprilike oko 1 kg smjese riblje, tri krompira izrendana, 3 glavice crvenog luka, dva češnja bijelog luka, biber … ja sam tako pripremio, sad svako može po svom ukusu. Malo sam to prodinstao prvo, par minuta, ohladio, slagao na jufke za pitu kupovnu i to je to, zapekao, kasnije pred kraj malo zalio sa 2 decilitra vode, malo biber i ulje sve zajedno i zapekao još 15 min.

Sač

Opet ponavljam, svako može i ribu i dodatke izmijeniti, ja sam probao ovako i nisam se pokajao. Bitno je samo da se ispeče fino, lagano da ne izgori.

Prijatno vam i bistro.

Veliki pozdrav i hvala.

Lemac Bamboo Rods

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*