Burek riblji ispod sača


Pozdrav Ivane,
evo da ti se javim u vezi onog bureka ribljeg kojeg sam pripremao neki dan ispod sača. Meni i mojima se svidjeo baš, a prvi put sam ga i pravio. Pravio sam riblje pljeskavice, filetirao ribu, ploticu, skobalja i klena, pa mi pala na pamet ideja da probam, čisto da vidim kako će ispasti.
Recept: Odprilike oko 1 kg smjese riblje, tri krompira izrendana, 3 glavice crvenog luka, dva češnja bijelog luka, biber … ja sam tako pripremio, sad svako može po svom ukusu. Malo sam to prodinstao prvo, par minuta, ohladio, slagao na jufke za pitu kupovnu i to je to, zapekao, kasnije pred kraj malo zalio sa 2 decilitra vode, malo biber i ulje sve zajedno i zapekao još 15 min.

Opet ponavljam, svako može i ribu i dodatke izmijeniti, ja sam probao ovako i nisam se pokajao. Bitno je samo da se ispeče fino, lagano da ne izgori.
Prijatno vam i bistro.
Veliki pozdrav i hvala.
Lemac Bamboo Rods
Komentariši