Bucovi sa Rajne

Bucovi sa Rajne

Danijel bucov web

Bucovi sa Rajne

Imao sam lud vikend na rijeci Rajni. Petak, Subotu i Nedelju ukradem vremena po 2 sata i odjurim na Rajnu u ribe i uhvatim svaki dan po 3 Bucova od 1-3Kg. A inače je stanje na Rajni takvo – ako uhvatiš jednog od kilograma i više uspeo si. Bijesno ih napadaju blinkeraši i sve ih ubijaju i nose kući. Zato sam mom stapu Sage ONE napisao ovaj stih više slika. Štap je čaroban, šta bucovima uradi.

Stih:
Luda ONE, imaš neku čarobnu moć,
svim ribama ćeš glave doć.
Moja si ljubav, moja si nada,
pred tobom, bucov strada.

Posle dva uhvaćena kilaša to su ribe od oko 50cm dobijam moćan udar. Posle kontre, snaga na štapu. Riba ode k’o voz, uze svu strunu i oko 30-40 metara baking sa sobom.
Rajna je velika i moćna rijeka, otišao je u dubinu gdje voze brodovi usred struje. Kad sam ga zaustavio, u glavi mi je uzvik “Šta je ovo?” a u venama 100% puni Adrenalin. Borba je trajala 5-10 minuta, nijesam ni došao na ideju da pogledam na sat. Jurio sam nizvodno za ribom da je savladam, tek kad sam bio naspram nje, počeo sam da dobijam sve više kontrolu nad ribom i konačno je izvadio, rukom.
Ne nosim nikad meredov sa sobom. Pošto je gore put i šetalište, skupilo se 30-tak ljudi koji su akciju pratili i slikali. Jedan djed je sišao do rijeke i njega sam zamolio da me slika, od 10tak slika koje je opalio bile su samo dvije ok. Pošto je toliki narod bio svjedok, nijesam je mjerio. Nakon slikanja sam ga vratio u vodu.

Danijel bucov web1
Ja inače ne ubijam bucove, previše ih volim i poštujem. Posle plesa na mom štapu sve ih vraćam u njihov vodeni svijet.

Podaci o priboru i ribi:
Riba je uhvaćena na štap SAGE ONE #8, 896-4, struna Rio Pike/Musky 8 WF8F, predvez Rio Fluroflex Trout veličine Ox i tipped Stroft FC1 0,26mm. Ulovljen je na strimera.
Riba je bila duga oko 75cm i između 4,5 i 5kg. To je čista moja ribarska procjena. To ću svojim drugarima reći. To nijesu korektni, skroz tačni podaci za tvoj List Mušičar.

Nekoliko mojih bucova (svi su vraćeni):

bucov Rajna web1

bucov Rajna web

bucov Rajna web2

Danijel Bojović

Loading

2 Comments on “Bucovi sa Rajne

  1. Tužno je da su i Nemci ,,gladni ribe,, i da bucove ubijaju.
    Ja ih takodje sve pustam, osim sto sam letos jednog zadržao da bih ga poklonio nekim meštanima da bi ga pojeli!
    Bucov je riba koja pruža toliko zadovoljstva u mušičarenju, mora i da se čuva i očuva, jer je svakako deo eko sistema.

  2. Svaka cast, apsolutno sam saglasan sa vama Danijele i vama Borise. Bucov jeste fantasticna i velicanstvena musicarska riba. Na stranu sto sam i sam C&R fly fisherman. (Drzim se one Licke klasike:”…nema bolje ribe i tice do prasice,jos kada su joj kupusova krila, peraja!).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*