Bloody Mary Nimfa (BMN)

Bloody Mary Nimfa (BMN)

Ne predstavlja imitaciju nijednog konkretnog insekta u nekoj njegovoj fazi. Ova imitacija nimfe Bloody Mery (Krvava Marija) ima na sebi detalje koji pastrmku varaju i one radoznalo pokušavaju, kako u mirnoj, tako i u brzoj vodi da je pokupe.

To je imitacija nimfi opšte namene i imitira puno nimfi iz rodova jednodnevki, kamenjarki i kedisa. Pravi se na udicama #10 i #12, pa i #14 i ređe #16, u bojama tela crvenoj, šartre i braon! Obavezno imaju glavu u zlatnoj boji od mesiga, olova ili tungstena, koja omogućava da se nimfa vodi bliže dnu reke. Vodi se klasično ili se poteže, kratkim trzajima, kao manji strimer.

BMN sa crvenim telom
BMN sa šatre telom

Pravi se tako da je rep urađen od dva biot pera svetlo braon boje ili crvene, a telo od konca, vunice ili svile u određenoj boji. Porebrano je sa isperkom iz pera pauna i bakarnom ili zlatnom tankom žicom kontramotano. Noge su od mekog petlovog pera ili jarebice duže ostavljeno. Osnovni konac je crni!

Koristiti za ranog proleća i tokom godine, ali na manjim udicama.

BMN sa nogicama od jarebice

Pokazale su se odličnim izborom za potočne pastrmke i kalifornijske pastrmke, a u Americi ih koriste za lov na Steelheda. Veoma je popularna nimfa u Americi.

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*