Black Bunny Gurgler

Black Bunny Gurgler

Black bunny gurgler

Black Bunny Gurgler
Mogao bi se svrstati u grupu Slider strimera. Na izgled, ovaj strimer ninašta posebno ne liči, niti na žabu, niti ribicu, niti bilo kakvog insekta, niti … Moglo bi se reći da baš ovako napravljen jedino može podsetiti na nekog manjeg glodara – poljskog mišića ili voluharicu.

Jedino mu boja nije originalna, ipak znajući da štuka obožava crnu boju, jer je dobro vidljiva i u situacijama kada je vidljivost smanjena – jutro, sumrak, blago zamućena voda, … on je dobitna kombinacija baš u ovoj boji!

Taktika
Ovaj strimer klizi, ni na površini (kao regularni gurgleri), niti tik ispod nje, zbog materijala na telu koji baš dobro pije vodu i otežava strimer. Blagim povlačenjem, za sobom pravi trag zatalasane vode – karakteristični V trag.
Preporučujem duže pauze između laganog i kratkog povlačenja. Izbor mesta bi se mogao svesti na plićake obrasle retkom travom ili trskom. Udarac može uslediti u trenutku pauziranja strimera (slično lovu pastrmke na suve mušice), i neretko trenutak po povlačenju, dok je strimer u pokretu
Jedina mana mu je da štuka neretko voli da promaši gurglera u toku povlačenja, ali kako se retko kada udaljava sa svoga mesta odakle vreba plen, a pritom smo je locirali, u većini slučajeva će napasti ponovo

Izbor materijala za Black Bunny Gurgler:
udica: za strimere #8-3/0
rep: kratka trakica od zečijeg krzna – crna
telo: crna zečija trakica namotana u palmer stilu
leđni pokriv: crni policelon ili foam
štitnik protiv kačenja – monofil debljine 0,7mm – OBAVEZAN JE
osnovni konac: crno 6/0

Eksperimentišite i sa drugim bojama!

Oliver Kuzmanović – Kuzma
http://www.fairy-river.com

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*