Berane – Fly Fishing revir na Limu

Berane – Fly Fishing revir na Limu

Fly Fishing (mušičarski) revir u Beranama je formiran 2009. godine, a gazdovanje revirom je dobio SRK LIM iz Berana. U strogom centru grada, u urbanom ambijentu protiče rijeka Lim, gdje je formiran Fly Fishing revir.

Dužina revira je oko 2.5km. Revir počinje od novog Vatrogasnog doma do Talumskog mosta. Čitav tok revira prolazi kroz gradsko urbano područje, obale su pristupačne i pogodne za mušičarenje.

Rijeka Lim je veoma bogato naseljena ribom. Od riba su zastupljene: Mladica (lat. Hucho Hucho), potočna pastrmka (lat. Salmo truta morfa fario), lipljen (lat. Thymallus thymallus), kalifornijska pastrmka (lat. Oncorhynchus mykiss), skobalj (lat. Chondrostoma nasus ), klen (lat. Squalius cephalus).

Riba u reviru je autohtona. Od alohtonih riba imamo kalifornijske pastrmke, koja je pobjegla iz lokalnih ribnjaka (veoma mali broj riba). Dobro se razvila, i ima primjeraka i po par kg. Najzastupljeniji su lipljen i mladica, gdje ima i kapitalnih primjeraka.

Jedinstven doživljaj mušičarenja u strogom centru grada, što je karakteristično za ovaj revir. Iako je revir u gradu, osjeća se prirodni ambijent, i divljina Lima.

Dozvole se uzimaju kod ribočuvara, ili u prostorijama kluba. Dnevna dozvola je 15e za sve posjetioce revira. Broj za dozvole i informacije +38269712885

Preporuka da posjetite  naš revir, i da doživite nezaboravne trenutke na Limu.

Pozdrav,

Miljan Anđić
SRK „Lim“ Berane, Crna Gora

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*