Bela boja kod mušičarenja

Bela boja kod mušičarenja

Jedna od boja koja se kod mušičarenja koristi često je bela boja. U toj boji se prave imitacije ili detalji na njima, štapovi, čekrci, oprema, ..

U ponudi ima puno materijala u beloj boji koji se koriste za izradu imitacija (prirodno perje, konac, dabinzi, trake krzna, policelon table, tungsten glave, veštački materijali, gumene nogice, …)

Ima dosta insekata kojima se hrane ribe u ovoj boji. Ribe ih uzimaju, a posebno su interesantni beli detalji na imitacijama u drugoj boji.

Prvi put sam je koristio kao woolly bugger od belog marabu perja i telom od srebrne lamete i pastrmke su ga rado uzimale s proleća. Bio sam malo skeptičan zbog boje, ali su me rezultati prijatno iznenadili. Odlično se vidi na vodi i ribe ih dobro uzimaju.

Radio sam bele larve kedisa u ovoj boji, a po želji ih možete bojiti vodootpornim flomasterima! Na nimfe sam dodavao gumene nogice u beloj boji! Pravio sam policelonske bubice s pokrovom od bele boje i lepo lovio na njih. Strimere – posebno zonkere u beloj boji koristim već duže vreme i lovim na njih pastrmke, bucove i štuke!.

Razni materijali:

Insekti:

Imitacije:

Ostale fotografije pogledajte u galeriji.

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*